We gaan naar Maart

Zondag ging de optocht in Heerlen niet door en werd verzet naar de dinsdag. De allerkleinste bleef thuis bij vaders en met Kim en Miro naar de optocht. We hadden er zin in. Het zonnetje hadden we mee die dag. Het was echt heerlijk weer, alhoewel we lang moesten staan kregen we op het laatst toch nog koude voeten en dat niet alleen, na een paar uur begin je het in de rug te voelen. Een lange optocht van 12.45 tot zo 16.00 en nog niet voorbij. Kimbles had het op een gegeven moment ook gehad.

De optocht zelf was leuk en sfeervol. Gelukkig werd er niet te veel snoep uitgedeeld, maar we kwamen wel zakken tekort voor andere dingen. Spellen, eieren, chocoladeletters, allerhande voorwerpen zoals een agenda en veel knuffels werden uitgedeeld. Bij een zakje chips vroeg ik aan Miro of ik die mocht krijgen, maar nee, hij had die eerlijk zelf gevangen. Nou gelijk heeft ie. Miro had zich trouwens goed vermaakt, tot zijn vriendinnetje waarmee hij zich aan ophield, naar huis ging, maar hij heeft zich goed gedragen tot het laatst.

Van die knuffels die uitgedeeld werden gaf ik een paar aan de kinderen. Er was één leuke witte haas bij en die was voor Micha, de hond bestemd. Eerst uitgewassen en gaf het toen aan Micha. Kira geeft helemaal niet om knuffels, wel flos-touwen, stokken en ballen, maar knuffels nee. Micha heeft een klein panda-beertje, dat is haar favoriete speeltje en ze had een iets grotere vos. Dat vosje heeft ze na een paar jaar helemaal vermorzeld en ik denk misschien vind ze dit nijntje wel leuk. Ze kijkt er helemaal niet naar om en wat ik er ook mee doe om te stimuleren, het lijkt alsof ze er meer bang voor is. Ik geef het nog niet op, misschien heeft het meer tijd nodig.

Carnaval ebt weg, de vastentijd is begonnen tot aan Pasen en we gaan nu naar Maart, die roert zijn staart. Natte sneeuw, ik wou dat er eens een flink pak komt met van die dikke vlokken, maar dit blijft helaas uit. Ik vind het mooi zo’n sneeuwdek, waarbij je het hoort kraken als je loopt. Het is nog winter en het kan nog komen, voorlopig blijft het koud en natjes. Vakantie bijna voorbij, maandag moet ik weer gaan werken en ben benieuwd naar de verhalen over Rome. Binnenkort krijgen we ook weer musical-repetities, in maart zou dit gaan beginnen. Dit is best heel leuk en grappig en je leert je collega’s op een andere manier kennen waarbij je je meer verbindt met elkaar. Op het moment spannend voor welke rol je gaat krijgen.

Voor thuis had ik voor het eerst een aantal boeken besteld, via de Boekenkraam. Boeken die iets beschadigd zijn en daardoor erg goedkoop. Ik heb ze al gekregen en goed bekeken. Geen enkele schade gevonden of ik moet ze nog tegenkomen bij het lezen. Mooie boeken over de natuur, engelen, boeddhisme, spirituele leesboeken en een kleurboek. Ik zal ze bij de tips neerzetten.

Ik was ook bij de huisarts terug om de medicatie voor de over-actieve blaas te bespreken. Het is zo twijfelachtig of het werkt en ze vond daarom dat het misschien meer tijd nodig had voor het zou werken. Ik vroeg om een verdubbelde dosis en ondanks dat ik in de eerste week veel hoofdpijn als bijverschijnsel had, ging ze daarmee akkoord.

De gynaecoloog had nog een aantal opties maar niet zoveel als ik dacht dat ze zei. De huisarts begon over een hormoonbehandeling om de baarmoederwand te versterken. Het nadeel was zeer minimaal, een 2% kans op borstkanker. Die afweging is best moeilijk want je zult maar net bij die 2% horen. De derde optie, bekkenbodem-therapie, al twee keer gedaan en het was ongeveer tien jaar geleden. Het hielp ietsje maar niet veel en vergt veel discipline en als laatste weer terug bij de uroloog. Ik hoop dat de medicatie wat gaat doen en laten we maar eerst afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *