1 De moeder

 

Gaia, de Aarde, het leven

Ze is de moeder van het leven en baarde alle vormen van landschap, plant en schepsel. Een levend wezen dat de elementen zelf reguleert om het leven erop in stand te houden en beschermd. Gaia, is een ​​alles-liefhebbende, koesterende en intelligente kosmische kracht.

De oermoeder die ontstond uit chaos en bevatte alle basisbestanddelen, de vier elementen aarde, water, lucht en vuur. Ze heeft daarmee tevens ook een keerzijde, welke een vernietigende kracht geeft.

Moeder Maria, de koninginmoeder van compassie en medeleven

Haar wordt veel wonderbaarlijke genezingen toegewezen en bij verdrukking biedt ze troost.

Zij is de personificatie van de vrij geworden vrouw, de liefhebbende oermoeder die het lijden door en door kent én het heeft overstegen. In elk mens ziet ze het kind dat het ooit was. Ze herinnert ons aan onze onaantastbare onschuld. Je hebt er niets aan om je schuldig te voelen en elk moment kun je opnieuw beginnen. – Anna Myrte Korteweg

Demeter(meter=moeder), de Griekse Godin van groei en vruchtbaarheid (landbouw, de cyclus van leven en dood)

De godin is verantwoordelijk voor de wisseling van de seizoenen en de oercyclus dood-groei-leven. Ze leerde de mensen hoe ze de aarde moesten planten, ploegen en te verzorgen en van voedsel te voorzien.

Een toegewijde moeder voor haar kinderen en begeleidster van overlevenden naar het hiernamaals. De verbinding tussen hemel en aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *