Uitdagingen

Wat nieuwe uitdagingen gevonden. Het is herfst en de tijd om meer binnen te vertoeven, nu het licht meer afneemt. Alleen jammer dat we de verwarming niet even lekker hoog kunnen zetten, of tenminste zo dat het behaaglijk warm is. Ik was al spaarzaam maar op dit moment met de gigantische energiecrisis is het toch wat meer kou lijden en vaker de dekens erbij nemen. Minder en korter douchen in de daluren en meer gebruik maken van elektra. Dit is ook al een uitdaging op zich.

Ik had het al over dekens en voor dit jaar een superuitdaging aangegaan. Een haakproject, en wel ga ik de de Mystery Blanket haken over het jaar 2022. Het was al moeilijk om een keuze te maken uit 4 dekens, qua kleur en thema, haken of breien. De gebreide viel al af omdat er een rondbreinaald erbij werd gebruikt. Dan qua kleur voor de lichtere genomen met het thema High Tea. De uitdaging zal niet aan het haken liggen en meer of ik het lang volhoud. Wie niet waagt wie niet wint en met de facebook community zal ik zekers meer gemotiveerd zijn.

Het pakket zal in oktober binnen komen en het leuke er van is dat je niet weet hoe het patroon er uit ziet. Iedere maand krijg je een klein stuk over het geheel en het wordt over 5 maanden gespreid. Laat maar komen, ik heb er zin in. De start is op 1 december. Ik was trouwens ook al aan mijn sjaal bezig voor bij deze trui en die is bijna af. Als die klaar is neem ik het borduren ook weer op.

Ondertussen ook bezig met een video workshop-cursus over archetypes waarmee je met collages werkt, maar niet noodzakelijk is. Wat de archetypes precies inhoudt weet ik niet en ook niet hoe ermee te werken. Ik ga er van uit dat het om personages met bepaalde kwaliteiten gaat en daarbij de schaduwkanten, zoals je ook met engelen, krachtdieren of natuurlijke elementen werkt. Gewoon door ermee bezig te zijn zal zich dingen vanzelf gaan manifesteren en dingen synchroniseren.

Het is zoeken naar plaatjes en/of via internet naar meer info. Heb wel al een  test gevonden waar best een mooi resultaat uit kwam (zie afbeelding). Is weer een mooie innerlijke ontdekkingsreis en laat me wel verrassen wat nog meer komt. In ieder geval ben ik al doende met zoeken en het uitwerken daarvan met de eerste types moeder en kind.

Ook in de natuur vind je met de herfst prachtige gekleurde bladeren, uitgebloeide judaspenningen, paddenstoelen. Net gewandeld en heb wat meegenomen, behalve de paddenstoelen, die laat ik mooi staan en fotografeer ze. Want ook met een natuur-journal zijn het leuke dingen om te schetsen, maar eerst een lekker soepje maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *