13 De verslaafde

Het verslaafde archetype in de schaduw vertelt je dat je ergens tekortschiet. Ze probeert de leegte kunstmatig voor je op te vullen.

Het is meer het patroon dan het object van verslaving dat een verslaving definieert. Simpel gezegd, Verslaafden investeren er meer hoeveelheid en intensiteit van aandacht in dan bedoeld en kunnen niet stoppen.

Verslaafden zijn mensen die met vuur spelen en verbrand raken, maar dat weerhoudt hen er niet van om terug te komen voor steeds meer blaren. Ze dragen de heerschappij van de controle over en laten het hun leven leiden.

 Verslaafde Superkrachten

  • Het vormen van schadelijke banden en gedragingen
  • Zelfbeheersing inruilen voor een kortstondige ontsnapping
  • Geheimzinnig doen over hun probleem
  • Doorgaan met hun gedrag ondanks de ernstige gevolgen hiervan
  • Tijd en energie verspillen aan zelfvernietigende praktijken

De grootste uitdaging van the Addict is om de controle terug te nemen die ze zijn kwijtgeraakt en weer met de realiteit om te gaan. Dit omvat het leren van nieuwe copingvaardigheden en het ontwikkelen van verschillende gewoonten. – archetypes.com

In zijn positieve aspect helpt dit archetype je te herkennen wanneer een uiterlijke substantie, gewoonte, relatie of welke uitdrukking van het leven dan ook meer gezag heeft over je wilskracht dan je innerlijke geest. De confrontatie met verslaving en het doorbreken van de greep die een patroon of stof op je heeft, kan je psyche veel kracht geven. het ontdekken van de empowerment die gepaard gaat met doorzettingsvermogen heeft een levenslange impact.

Kijk bij het evalueren van je band met de verslaafde na hoeveel van de uitdagingen in je leven betrekking hebben op een externe substantie of een consistent, dominant patroon van pogingen om de orde in je leven te handhaven. -moritherapy.org

Boekverslaving

Ruim je boeken eens op. Staan er ongelezen boeken die je echt niet meer wilt lezen of kunt gebruiken, ruim ze op, verkoop of geef ze weg. Dit geldt ook voor andere dingen en krijg zo meer overzicht.

 7 dingen om te overwegen voordat je iets koopt:

 1) Heeft dit item een ​​doel?

Koop het niet , tenzij je een specifiek doel voor een artikel hebt.

2) Hoe lang gaat dit artikel mee?

Denk echt na over het langdurig gebruik van iets voordat je het koopt.

3) Gaan we dit echt gebruiken?

Aangezien ik er al zoveel van heb, heb ik er niet meer nodig.

4) Zal dit later voor rommel en chaos zorgen?

Zal het echt worden gebruikt of wordt het binnenkort gewoon iets waar je over kunt struikelen of prutsen om stof te verzamelen?

5) Laat je niet verleiden door een ander om te kopen.

Zeker als je het niet nodig heb. Denk aan reclames of een uitnodiging voor een koopparty.

6) MOET IK dit vandaag nog kopen?

In plaats van vandaag iets te kopen, ga naar huis en denk erover na. Als je het morgen of volgende week toch echt wilt, dan is het misschien iets om te overwegen wat in je budget past of voor te sparen.

7) Is er een betere optie dan dit te kopen?

Kijk of er alternatieven zijn.

-Erika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *