15 De rechter

Het Rechter Archetype, is de stem die in je huist en waar je waarschijnlijk heel bekend mee bent, in feite zo vertrouwd dat je je misschien niet eens realiseert hoeveel hij/zij je wereld regeert.

Wat is de grootste afweer van ieder mens?

Afwijzing!

Het is de angst dat mensen me niet goed genoeg gaan vinden.

De rechter gaat erom je te helpen leren over acceptatie, vergeving en liefde. Voor jezelf en dan voor anderen.

We straffen onszelf vaak keer op keer voor dezelfde fout, die een geloof diep in je onderbewustzijn plaatst dat je het niet waard of capabel bent.

Wij zijn het enige dier dat onszelf keer op keer straft voor een fout.

Je moet naar je fouten kijken, maar in plaats van energie te verspillen aan jezelf, moet je de focus leggen op het leren van je fouten en hoe je het de volgende keer anders gaat doen.

-Makeadent

Wanneer de rechter in jou onevenwichtig is, zal hij je altijd analyseren en veroordelen. Negatieve zelfpraat is vaak sterk gekoppeld aan malafide innerlijke rechters die niet weten wanneer ze moeten stoppen. Een belangrijke oorzaak van een laag zelfbeeld zijn rechter archetypen die worden gevoed door negatieve kernovertuigingen en cognitieve vervormingen.

Lessen die we kunnen leren: Oordelen is normaal, maar schaadt je zelfoordeel je meer dan dat het je helpt? Vergeet niet om jezelf clementie, vriendelijkheid, objectiviteit en vergeving te tonen – net zoals een goede rechter dat zou doen.

-Lonerwolf

De gaven van ons innerlijke Rechter archetype omvatten:

Helderheid & Onderscheidingsvermogen in chaos

Ons behoeden voor risicovol gedrag

Objectiviteit zonder alle emoties en verlangens mee te nemen

Besluitvorming zonder spijt

Hij kan ons veilig houden terwijl we onze meest effectieve, efficiënte weg voorwaarts vinden. Ze is een wijze raad om contact mee te maken.

– Christina Smith

Uiteindelijk draait het in de belangrijke dingen in ons leven allemaal om eerlijkheid en oprechtheid naar onszelf, maar ook naar anderen in ons leven.
Beslissingen die hierop gebaseerd zijn, brengt balans in jouw leven.

– Margreet Oldenburger-Coffa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *