16 De alchemist

De alchemist is een persoon die geniet van het proces van transformatie en geniet van de mogelijkheid om getuige te zijn van of verandering om zich heen te bewerkstelligen. De alchemist geniet hier vooral van wanneer de verandering komt door hun eigen kracht, kennis of vaardigheden.

  • De alchemist is een intuïtief en instinctief persoon. Wanneer ze hun instincten en intuïtie volgen, is dit over het algemeen wanneer ze op hun best zijn en hun grootste prestaties bereiken.
  • Ze kunnen verandering op een snellere manier teweegbrengen dan anderen en kunnen daarbij een sensatie veroorzaken.
  • Ze creëren een aura van mystiek om zich heen en stralen een gevoel van vertrouwen en zelfverzekerdheid uit.
  • Wanneer ze op hun best zijn, zijn hun capaciteiten bijna magisch, of lijken ze dat in ieder geval te zijn.
  • Met een sterk geloof in de kracht van magie, wonderen en hun vermogen om deze te benutten, zijn ze geïnteresseerd in astrologie, spiritualiteit en mythologie.
  • De alchemist is in staat om grote veranderingen in de wereld teweeg te brengen en degenen te helpen die minder in staat zijn om dit te doen dan zij.
  • Ze kunnen anderen helpen de wereld of hun problemen vanuit een ander perspectief te zien, en om anderen te helpen mogelijkheden en oplossingen voor te stellen, die ze anders misschien nooit zelf hadden kunnen creëren.
  • Wanneer ze op hun best zijn, kunnen ze anderen in staat stellen om een beter en bevredigender leven te leiden.
  • Ze zijn geïnteresseerd in een pad van spirituele ontwikkeling en zien hun ‘magische’ vermogens als zijnde binnen de wetten van het universum in plaats van echt onverklaarbare gebeurtenissen.

-knowyourarchetypes

 

Je bent bezig met het maken van drankjes en spreuken voor enorme, onvoorstelbare, verandering in de wereld.

Alchemisten kunnen iets bieden wat geen enkel ander archetype kan. Totale transformatie. Je hoeft het alleen maar te doen met een vleugje magie.

Je intuïtie is je grootste kracht

De meest benijdenswaardige eigenschap van de alchemisten is hun vlijmscherpe instincten. Je weet wanneer iets verkeerd voelt en je gevoel heeft je nooit in de steek gelaten.

Dit is een enorme kracht, maar het kan ook beslissingen een beetje moeilijk maken, omdat je innerlijke stem vaak botst met gezond verstand en het moeilijk kan zijn om door te zetten met een idee dat logischerwijs gek lijkt, maar je hebt gewoon het gevoel dat het een goed idee is.

Laat niemand je magie afstompen, vooral jezelf niet!

– Flourishonline

Er is één grote waarheid op deze planeet: wie je ook bent, of wat je ook doet, als je echt iets wilt, is dat omdat dat verlangen zijn oorsprong heeft in de ziel van het universum. Het is jouw missie op aarde.

Het universum spreekt zijn eigen taal

Het universum, God, de Bron – staat altijd aan jouw kant. Wanneer je een oprecht verlangen uitspreekt, wil het dat je het realiseert.

 Als je iets wilt, spant het hele universum samen om je te helpen het te bereiken.

Als iemand zijn hart en intuitie naleeft, weet hij alles wat hij moet weten.

Voordat  een droom wordt gerealiseerd, test de Ziel van de Wereld alles wat er onderweg is geleerd. Het doet dit niet omdat het slecht is, maar zodat we, naast het realiseren van onze dromen, de lessen kunnen beheersen die we hebben geleerd terwijl we naar die droom toe zijn gegaan. Dat is het punt waarop de meeste mensen het opgeven.

-Paulo Coelho

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *