25 De atleet

De atleet vertegenwoordigt de ultieme uitdrukking van de kracht van de menselijke geest zoals vertegenwoordigd in de kracht en pracht van het menselijk lichaam. Dit archetype heeft uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen dat niet alleen in de sport overstijgt, maar in alle thema’s van het leven. Een atleet heeft “grip” en kan moeilijkere situaties met kracht en optimisme doorstaan. – thejoyfulapproach

Uithoudingsvermogen kan je op je taak houden en je helpen je doelen te bereiken. Uithoudingsvermogen inspireert je wanneer je op je zwakste momenten bent en bouwt op zichzelf voort – laat je zien dat je alles kunt verdragen.

Uithoudingsvermogen leert je dat je sterker bent dan je je ooit hebt voorgesteld.

De uitdaging van de atleet is om op één lijn te blijven met iemands natuurlijke centrum – aandacht besteden aan wanneer je op je best bent en wanneer je zelfzorg nodig hebt.

De universele les voor dit archetype is om de kwetsbaarheid van het lichaam en dus de vergankelijkheid van het leven zelf onder ogen te zien.

Voor de atleet is het cultiveren van een evenwichtige geest net zo gunstig als het cultiveren van een vitale fysieke levensstijl.

De innerlijke schaduw van de atleet

De atleet legt zoveel nadruk op zijn fysieke kracht dat iedereen die hem uitdaagt een vijand wordt die verslagen moet worden.

Richtlijnen en praktijken voor het cultiveren van alle aspecten van het archetype van de atleet:

Blijf op de hoogte – nieuw onderzoek verandert voortdurend de manier waarop we het menselijk lichaam bekijken, en hoe meer u weet, hoe beter u deze informatie in uw voordeel kunt gebruiken

Laat je inspireren – vind atleten die je inspireren en van hen leren

Tempo jezelf – overbelasting is gemakkelijk voor dit archetype; tempo jezelf of je raakt opgebrand

Cross-train – mix je fysieke activiteits-routine om te voorkomen dat je vast komt te zitten in een sleur

Verbreed je interesses – sta niet toe dat het archetype van de atleet je in een hokje plaatst; vind hobby’s buiten dit gebied, zodat je nieuwe mensen kunt blijven ontmoeten en nieuwe passies kunt vinden

-Katleen Odenthal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *