26 De femme fatale

Haar kracht is geen brute kracht, maar ligt ze in traditioneel ‘vrouwelijke’ krachten zoals haar charme en verhoogde seksualiteit, die de archetypische femme fatale gebruikt om te krijgen wat ze wil. Ze verlamt letterlijk de mannelijke personages met haar etherische schoonheid, maar is ook zeer intelligent en heeft bovennatuurlijke krachten. – Apollopad

De donkere kant van je vrouwelijkheid omarmen

De kracht van een vrouw is meestal niet de grootte van haar spieren of haar fysieke dominantie, maar haar vrouwelijkheid, haar mystiek en de diepten van haar complexiteit.

De femme fatale is eigenlijk een perfect symbool voor de mysterieuze kracht van vrouwelijkheid, de ‘ultieme metafoor voor het absolute potentieel en de donkere kant van vrouwelijke kracht’.

Het femme fatale archetype is noch mannelijk, noch zelfdestructief. Een rustgevend en verzorgend vrouwtje, en de Verschrikkelijke Moeder, die haar kinderen en alle mannen verslindt. Ze is de sinistere rand van vrouwelijke energie, “die ons eraan herinnert dat wat creëert ook de kracht heeft om te vernietigen.

Een sterke vrouw hoeft geen mannelijke energie te hebben, maar moet zich bewust zijn van haar donkere diepten en deze kunnen benutten. Een vrouw kan bijvoorbeeld nog steeds vrouwelijk zijn, maar een assertieve kant hebben. Ze kan nog steeds zorgzaam, zachtaardig en verzorgend zijn, maar ook niet bang om haar mening te delen. Het confronteren en accepteren van de donkere kant van je natuur zal je in staat stellen om deze negatieve eigenschappen in je persoonlijkheid te integreren en ze op gezondere manieren om te buigen.

De werkelijk krachtige en fatale vrouwen in deze wereld zijn degenen die de schoonheid en kracht in hun vrouwelijkheid herkennen, maar zich ook bewust zijn van en controle hebben over hun duisternis.

-Freya India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *