Zin om wat te experimenteren met dat wat ik in huis had. Een soort van aardappel-anders met gesmolten kaas en spekjes
Ingrediënten:
3/4 grote aardappels
2 plakjes kaas (iets belegen)
dobbelsteenspekjes
scheutje melk (1 dl)
klontjes margarine
5 teentjes knoflook
1 el rozemarijn of verse tijm
zeezout en peper
Bereiding:
Snijdt de geschilde aardappels in niet al te dunne schijfjes en kook ze in water voor 10 minuten. Giet het water af en laat ze heel eventjes afkoelen,
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Neem een ovenschaal en beboter de bodem. Leg hier op een derde deel van de grof gesneden knoflook en bestrooi met zeezout en beetje peper.
Hierop leggen we een laagjes met de voorgekookte schijfjes aardappels en stukjes van een plakje kaas, bestrooid met zeezout, peper en rozemarijn met weer een deel knoflook. Voeg wat spekjes toe. De 2e laag idem dito maar nu met een scheutje melk erover! Voeg daar bovenop verspreid wat klontjes margarine of boter.
Zet de schaal midden in de over voor ongeveer 45 minuten.
Opdienen met groente en een stukje vlees. Ik had er spinazie en een speklap bij en het smaakte heerlijk.