Artsbezoeken, ogen en overactieve blaas

We hebben nog een week werken te gaan en dan twee weken vakantie, inclusief de carnavalsvakantie erbij. De meeste van mijn collega’s zitten in spanning voor de reis met het vliegtuig naar Rome en zijn al geheel voorbereid met druk bezet programma. Afgelopen week niet veel bijzonders meegemaakt dan wel artsenbezoeken voor controle. De tandarts ligt achter mij en komende dinsdag naar de oogarts in het ziekenhuis. Ik heb al jaren een litteken op het hoornvlies van het linkeroog en weet zelf niet meer hoe de beschadiging is ontstaan. Waarschijnlijk dat destijds één mijn jonge katjes toen, Mees of Noah spelenderwijze uithaalde met een poot naar het oog toe. Ik kan me nog herinneren dat dit flink pijn deed maar van het zicht merkte ik niets. Dat moet dan later zijn ontstaan, een grijze wazige plek wat nu voor 70% zicht geeft. Druppels en antibiotica heeft niet geholpen, tot het zicht tegen de 30% is, dan pas kan operatief iets gedaan worden. Ieder jaar wordt het in de gaten gehouden.

Daarnaast een bezoekje voor de huisarts gepland vanwege medicatie voor mijn overactieve blaas en stressincontinentie. Het is een hele tijd geleden dat ik bij de uroloog was en ik kon daarvoor geopereerd worden maar het risico was dat het ook erger zou kunnen. De operatie heb ik geweigerd en vond het geen probleem om vaker naar het toilet te gaan. Ik kreeg tabletten voor de druk ofwel de aandrang om te plassen te beperken, echter hielp dit niet en was daarmee gestopt. Ook bij de de fysio geweest om de bekken-instabiliteit te trainen. Een beetje hielp dit maar niet echt. Er werd gezegd dat na verloop van tijd het erger kan worden en inderdaad, ook de nachten zijn al problematisch. Minstens 2 keer wakker worden als ik geluk heb maar het is geregeld 3 tot 4 keer dat ik eruit moet.

Op tv zie ik de reclame over Granufink en ze kunnen het zo mooi brengen. Je hoeft je bed niet meer uit en je kan met rust door slapen. De prijs weerhoud me ervan om het te kopen, zo’n €30,00 voor 120 capsules. Nu zag ik ze bij het Kruidvat liggen voor €15,00 en denk probeer het voor die prijs eens. Op internet zoeken hoe andere vrouwen dit ervaren maar lees er weinig goeds over en de specifieke ervaringen blijven uit. Ik gebruik het al 2 weken, helaas geen verandering maar het moet volgens de bijsluiter minstens 4 weken duren vooraleer het werkt. Ben bang dat het een rip-off is maar ik blijf het nog even doorslikken. Met een collega, die ik al meer dan 10 jaar ken, sprak ik hierover en ze zegt dat ze hetzelfde probleem heeft en medicatie krijgt die wel helpt en ook helemaal vergoed krijgt. Zelfs bij de eerste inname meteen werkte. Ik vroeg om de naam en volgende week kan ik terecht bij de huisarts hierover. Laat hopen dat het helpt en anders toch een bezoekje naar de uroloog maken. Ik kijk daar tegenop, voor nu even afwachten…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *