Barasti hut

Zo krijg je een tijd niets van kaartjes en dan lig er op eens drie op je deurmat. Ik verstuur altijd zo’n 2 per twee weken. Als iemand jouw verkregen kaart aanmeld, krijg iemand anders jouw adres om een kaartje te sturen. Een heel mooi bedacht systeem waarbij ook kaartjes niet worden ontvangen of niet aangemeld worden. Het zijn er gelukkig maar weinig.

Hier weer een mooi kaartje uit Slowakije van Peter uit Martin (plaats). Ook dit kaartje is niet van zijn eigen land maar van de Verenigde Arabische Emiraten uit Abu Dhabi. Je ziet een Arabisch jong meisje in prachtige traditionele kledij en kijkt nieuwsgierig naar buiten bij de ingang van een Barasti hut. Het is een nomadische hut gemaakt van palmbladeren op stok. Je vind ze vooral nog steeds bij visserijdorpjes langs de kust.

Heel apart en bijzonder en heb een foto gezocht van zo’n hut in zijn geheel. Ze zijn er in verschillende groottes, van sober tot erg luxueuze hutten, ook van binnen. Er zijn zelfs hutten speciaal gemaakt voor toeristen om er te overnachten. 

De postzegel is wel van Slovakije en een hele mooie van Mucha.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *