Chaos in mijn geest

In mijn innerlijke wereld heerst er niet veel rust. Ik wil zoveel doen en het zit allemaal in mijn hoofd. Daarom kleur ik ook zoveel, dan hoef ik nergens aan te denken en het geeft veel ontspanning. Ik merk het ook als ik gewoon tv kijk of een film/serie bekijk, vaak dwalen mijn gedachten naar ergens anders dan waar het moet zijn. Ik ben dus blij als het zo vakantie is en dit een beetje een plek kan geven, voor zover dit dan tenminste lukt. Al die plannen en kijken hoe ik het geregeld kan krijgen. Misschien eens dingen specifiek gaan opschrijven en veel dingen schrappen, zodat het minder in mijn hoofd prikkelt.

Er zijn leuke dingen in het verschiet. Vakantie-activiteiten waarvan er één een dagje naar de zee is. Zekers een bezoekje naar mijn oudste dochter en mijn jongste zusje. Een verrassingslunch en een verassingsdiner via onze maatschappelijke organisaties waaronder ook ons centrum bij hoort.  En er is een reünie met oud-collega’s. Ik ben zo benieuwd hoe het met iedereen gaat. En voor de rest van de vakantie lekker luieren en doen waar ik zin heb. Beetje in huis klungelen en met de tuin bezig. Hopelijk komt dan de rust een beetje terug. Ik moet het voor mezelf gesetteld krijgen.

 

Het is nu lekker om in de tuin bezig te zijn, de zaadjes groeien en veel planten in bloei. Klavers komen op, goed voor de konijnen, zelfs onkruidplantjes vind ik leuk, met van die hele kleine bloempjes. Ik geniet er intens van, ook als er een hevige bui komt of onweer. De geluiden vind ik heerlijk maar het moet niet ‘te zijn zoals onlangs in het noorden. Dat was vrij heftig en ja de natuur kan dan hard zijn.

Pas een nieuwe tuintafel gekocht, een nieuwe parasol. Het oude versleten en dacht met de tuinkussens nog een tijdje door te gaan, maar de muizen hadden  in de schuur een gat er in geknaagd en de vulling daarin naar buiten los gemaakt. Er zat ook iets raars in, gedroogd, of het het muisje zelf was. Ik weet het niet. Ik heb het moeten weggooien en ook dat moeten vervangen. Volgende keer maar op de zolder bergen.  Ik heb in de schuur niks van eten, alleen hooi en stro van de konijnen. Ze schijnen daar verzot op te zijn en heb dit ook al in hard plastic gedaan. Misschien dat ze het materiaal verzamelen voor nestjes, maar ik vind het maar niks. In ieder geval kan ik weer lekker buiten zitten en ziet het wat verzorgder uit.

Alleen de temperatuur mag wat lager zijn, echter hebben we daar niet voor het zeggen en moeten we het er mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *