Creatief bezig

Als je creatief bezig bent gaat de tijd vlug om en ik ben blij dat er meer contact ontstaat met die versoepeling, alhoewel in mijn achterhoofd, blijf ik voorzichtig, echter ongemerkt doe je dingen geheel onbewust wat betreft het aanraken van voorwerpen. Je moet er maar vanuit gaan dat mensen niet ziek de deur uit gaan en doch hoor je menigeen die het bij een verkoudheidje houden en toch niet binnen blijven.

Ik heb mijn workshop creatief schrijven gegeven in het centrum, in het kader van de zomeractiviteiten. Het was eigenlijk een hele cursus, waarvan ik maar een klein aantal dingen uit kon doen, binnen 2 uur tijd. Flink erop voorbereid, voorbeelden van een eigen haku en een elfje gemaakt, een eigen levens-inspiratie plattegrond, zij het laatste wat amateuristisch, met de bedoeling om onderwerpen aan te boren en er kennis van te nemen en wat je zoal met een dagboek kan doen. Er waren helaas maar een paar mensen gekomen terwijl er acht zich hadden opgegeven. Het voordeel dat we hierdoor een extra gratis gebakje kregen ūüôā Het was trouwens erg leuk om te doen en hoewel met weinig, ik het wel kon ervaren hoe het was en ook die paar vonden het zeer geslaagd en zeiden dat ze er wat van hadden opgestoken. Zelf zou ik graag zo’n schrijversproject willen opzetten, schrijfsessies in groepsverband, echter heb ik het gevoel dat hier in Heerlen daar te weinig animo voor is, zo jammer.

In mijn voorgaande daglog-post vertelde ik over de stippen op porselein -workshop en showde mijn schaal ook via facebook. Een vriendin zag dit en wilde dit graag met mij samen doen. Ze had alle spullen daarvoor maar het was haar eerste keer en ze durfde het niet alleen aan. Ik ging er vanuit dat ze alles had en voor de zekerheid vragen of ze ook blanco porselein had of glas om op te stippen. Ja alles…¬† We hadden een afspraak gemaakt en ze was ook bij mij gekomen, echter ging alles niet zoals verwacht. Schaaltjes en speciale pennetjes bracht ze mee, maar geen verf, ze dacht dat ik dat wel had. Helaas geen porselein-verf en alleen aquarel-verf, stiften, markers, potloden, olieverf- en pastelkrijt, dit alles was niet geschikt. Ik meende dat ik acrylverf ergens nog moest hebben, zoeken en jawel, een hele doos onaangeroerde tubetjes maar of dit geschikt was. Je kunt het er zo weer van afvegen, tijdens het wassen, misschien na het bakken in de oven. We gingen gewoon aan de slag, zelf nog voor een bakje porselein zorgen en waren een paar uur bezig. Wel zo gezellig en we hadden ons trouwens al een lange tijd niet meer gezien. Ze had ook nog een heerlijk bakje met verse aardbeien uit haar tuin meegenomen, die was dezelfde avond nog op gegaan. En het resultaat van de stippen, nou ja we zijn niet zo van die professionals maar toch wel aardig gelukt, lijkt mij. Alleen moet ik het nog in de oven zetten en is het afwachten of het afwas-bestendig is. Voor ze naar huis ging kreeg ik van haar ook nog es zo’n¬† chinees schaaltje wat ik erg schattig vond. Wat ik daarmee ga doen moet ik nog bedenken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *