De kracht van de zon

Danielle Hermeler gaf interviews af via video’s,  een retraite met 7 inspirerende mensen op spiritueel gebied en met de vraag wat magie van ascensie voor hen betekent.

Hier geef ik mijn korte bevindingen in mijn eigen woorden  en gedachten over die video’s en wat voor boodschappen en inspiratie ik er voor mezelf uithaalde.

 

1 Bonnie Bessem

Ik vond de krachtige zon-meditatie heel mooi.  De eenvoud er van en voor iedereen toepasbaar.  Creëer een  zon in je hart en laat het door heel je lichaam schijnen, dan naar buiten toe.  Je merkt dat het iets  van binnen doet, het transformeert en je krijgt meteen een positieve setting. Het brandt de negativiteit weg, natuurlijk niet alles, maar je voelt dat het werkt.

Ze had het over boosheid en frustraties.  Als iemand boos op je is, is dat niet jouw verantwoordelijkheid en van die persoon zelf en die moet het maar zelf oplossen.  We hebben vaak de neiging om onszelf te verantwoorden of we willen de verdediging ingaan.  Nou is dat ook niet altijd zo, vind ik. Iemand kan je terecht op iets wijzen en mag boos zijn, maar stel dat het over je gedrag gaat en andermans verwachtingen. Dit kan je erg raken, en in feite is dit niet jouw probleem maar van die ander.

Ik heb dit zelf regelmatig meegemaakt tijdens een leiderschaps-cursus. Iemand vond dat ik wel eens kwaad mocht zijn en als coördinator wel eens de vuist op tafel kon geven.  Ik kan zeker kwaad worden maar hoe ik ermee om ga, is voor mij en niet voor de ander om dat te bepalen. Dit moment raakte mij erg, want mag ik niet eens mijzelf zijn.

Een ander moment  veel later,  tijdens een vergadering en het ging tussendoor over wel of niet vaccineren.  Ik ben geen voorstander maar keur het ook niet af, wel degelijk een tegenstander om het te verplichten. Ik kreeg een reactie van iemand die zo boos werd en mij voor een dom wicht uitmaakte.  Ik wist wie het zei en moest er zelf om lachen. Weer een andere collega kwam voor mij op en was onthuts hierover.  Legde uit dat dit niet hoefde want dit raakte me niet en zoals Bonnie zegt, het is niet mijn boosheid.  En zo zie je dat je in bepaalde dingen kunt overstijgen en dat is ascensie.

Je hebt keuzes in  groei en bewustwording, indien je er voor open staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *