Een intiem proces

Danielle Hermeler gaf interviews af via video’s,  een retraite met 7 inspirerende mensen op spiritueel gebied en met de vraag wat magie van ascensie voor hen betekent.

Hier geef ik mijn korte bevindingen in mijn eigen woorden  en gedachten over die video’s en wat voor boodschappen en inspiratie ik er voor mezelf uithaalde.

7 Sigrid van Heerwaarden

Ascensie is een groei op groter niveau naar meer licht en liefde, vanuit jezelf naar de wereld.  In het hier en nu, verhoogt het je frequentie en is een uplevel in je trilling.

Belangrijk is om te accepteren wie je bent en het leven te leiden wat bij je past.  Het een invulling geven, wat goed voor je is. Bewust zijn om dat te doen wat je zelf wilt. Het is ook een afstemmen op de mensen in omgeving.  De ruimte geven, niet alleen aan jezelf maar ook aan de ander.

Ascensie is een intiem proces, niet iets heimelijks maar wel wat tussen jouw en je ziel is. Met het hogere zelf heb je een plan gemaakt en je krijgt die kans om dat uit te werken. Daarbij krijg je leiding en ondersteuning  door lichtwezens, waarvan er honderden dicht bij je zijn.

Het proces kan expanderen, het verruimen en op de goede weg leiden ofwel contractie geven, een soort gevoel van stagnatie of een verkramping geven. Beiden zijn goed en niet verkeerd, maar nodig om je bewust te maken.  Het is een soort kompas  waardoor je voelt of iets goed of niet goed voor je is. Je persoonlijkheid zult wel praktische stappen moeten ondernemen zodat het hart het kan voelen.

Sigrid haalde wat herkenbare dingen voor mij aan. De drukte en zoveel willen doen, maar wat als je zoveel keuzes en doelen hebt.  Vaak niet weet waar te beginnen, waardoor er niets van de grond komt.  Of het nou om grote of kleine dingen gaat, de eerste basis is om te bekijken wat je wilt en hoe het voelt.  Begin met kleine stappen, maximaal 3 keuzes per dag en bij het teveel nee zeggen of later in een ander kwartaal van het jaar inzetten. Ik vond dit wel een hele goeie tip.

Richt je voornamelijk op wat je hebt en niet op wat je nog niet hebt.  Stel je wilt een specifieke auto of een vriend. Het is er niet, dus kan je er ook niets mee voor het moment.  Het mag makkelijk gaan en hoeft niet moeilijk te zijn. Wees zachter en veroordeel jezelf niet.

Neem momenten voor ontspanning, voor de één is dit de natuur, voor de ander sport en verbindt je voeten met de aarde.

Doe je eigen dingen ongeacht de weerstand. Voel je bijvoorbeeld dat je meer rust wilt hebben of actie, tijd voor jezelf maar je denkt dat de gezins-situatie dit niet toelaat. Zeg niet, dit is een teken dat het niet voor mij bestemd is. Je reageert dan vanuit een emotie, een excuus om het niet te doen. In werkelijkheid is het  juist wel voor je bestemd.

Ascensie is een veranderende staat van bewustzijn door periodes. Het vergroot het bewustzijn niet fysiek maar op zielenniveau. Het fysieke en persoonlijke is een tunnel, welke nodig is om de zijns-toestand te dienen om te expanderen. De magie is om dit toe te laten om de volle expressie te ervaren in licht, zonder te veroordelen. Honderden wezens van licht staan om je heen. Je kan het als warmte of kou voelen, een bepaalde energie, trilling of als een veilige deken om je heen. Laat die samenwerking met gidsen tot je toe om je verder te brengen.

Volg je eigen tempo en waar je ook bent, het is oké en elke dag mag je een stapje maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *