Wakker worden

Danielle Hermeler gaf interviews af via video’s,  een retraite met 7 inspirerende mensen op spiritueel gebied en met de vraag wat magie van ascensie voor hen betekent.

Hier geef ik mijn korte bevindingen in mijn eigen woorden  en gedachten over die video’s en wat voor boodschappen en inspiratie ik er voor mezelf uithaalde.

6 Irene Verweij

Ascensie is een wakker worden, een proces uit de mind -en ego mechanisme. Een ervaren en voelen dat we meer zijn dan denken.

Juist in deze corona-tijd, wilt het uitnodigen om daarbij stil te staan. De ziel maakt als het ware een grote sprong en haalt ons uit de comfort-zone. Vooral voor diegene die geen kant meer op kunnen. Bedrijven die over de kop gaan of je zit plotseling zonder werk, heel triest, maar het zet aan om er anders mee om te gaan.

Het geeft onzekerheid en vraagt om flexibiliteit. Vaak klampen we ons vast aan onze overtuiging en angst, maar je kunt ook met de flow meegaan en de controle laten varen in vertrouwen en overgave.

Maar hoe doen we dat? De mind zit vaak in het verleden of naar de toekomst toe, echter niet in het nu. Belangrijk is om het te verzachten en dat kan door de mind of het brein, via het hart te laten zakken naar de buik. Ontdek eerst je eigen beweging, wat werkt voor jouw. Richt je aandacht op de ademhaling en adem door je hart heen, zoek je veiligheid in die ademhaling.

Kennis is ballast, dus luister via je hart naar jezelf, dan wordt het jouw waarheid en jouw wijsheid.

Na mijn 40e zat ik op zo’n dood punt. Wat moet ik en wat kan ik? Ik kon heel veel maar niets wat bevredigend was op de uiterlijke maatschappij qua werk en scholing. Het proces werkte toen voor mij andersom, van het hart naar de mind en had dat nodig. Studie en omscholing en stond een tijdje voor ik er aan begon daarvoor niet open.  Doch door goed te luisteren naar mijn hart en ingevingen die ik kreeg, begon ik aan een volledige meao-opleiding.

Het universum baande die weg voor mij, wat normaal gesproken onmogelijk was. De sociale dienst die weigerde het geld te geven maar door invloed van een leerkracht, toch doorgang kreeg. Door de economische crisis, na het behalen van mijn diploma, geen werk  en het leek dat ik het voor niets had gedaan. Niets was minder waar, het opende gehele nieuwe wegen die ik bij mijn spiritualteit kon gebruiken. Ik leerde de wereld op een andere manier kennen en de vaardigheden gaf de opstap naar een andere dimensie in de maatschappij.

De verdiensten en groei draait niet altijd om geld en valuta. Bij het concept van Irene denk ik dat die sprong in deze corona-tijd bedoeld is om ons anders te laten zien. Het gaat niet om uiterlijke schijn en status, maar om wie we  werkelijk zijn vanuit onze ziel, wat bij ons past. Geen prestaties van wat anderen en de maatschappij van ons verwacht.

Zoals Irene het mooi zegt,  er komen andere werkvormen, die meer vanuit het hart zijn. Velen die nu voor de poort wachten.

Voor innerlijke stem en leiding, stem je je af naar binnen. Dit is heel anders dan vanuit je mind en ego. Voel wat daaruit gaat bewegen. Het is een dieper weten en veel krachtiger. Bij het wakker worden wordt je opener en zachter. We veroordelen vaak ons zelf. Wees daarom zachter voor jezelf en focus je op liefde.  Het is een ervaren en er is geen goed of fout. Het is niet erg als ergens iets mis gaat. Welk pad je ook loopt, wordt zachter en opener.  Bekijk waar je behoefte aan hebt en wat je voedt of niet.

Alles wat resoneert van de buitenwereld, is een spiegel, vooral als het je raakt. Verwijt niet en draai de schuld om naar jezelf.

Wakker worden is bewust worden in wie je bent en wat je de hele dag doet. Waar zit je energie en breng die naar het hart. Adem meerdere keren op een dag door je hart te verbinden met je buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *