Eigen spoor in het leven via de chakra’s

Ik las ergens iets over een eigen spoor in het leven aan de hand van chakra’s bij een aantal bekende Nederlanders.  Ik vond dit heel interessant  en boeiend omdat van die personen niet iedereen spiritueel ingesteld was en daarin nuchter waren.  Nu heeft alles zijn spirit en dat bleek ook uit die verhalen en dat was best bijzonder om te lezen.

Voor mezelf dacht ik dit ook te kunnen doen en schreef de hoofdpunten op een notitieblaadje.  Het bleef een tijdje liggen maar ben er mee aan de slag gegaan.  Voor je zelf kun je dit ook doen en zo zie je waar je zwakke en je sterke punten liggen.  Wil je het nog gemakkelijker, kan je op internet hierover veel testen vinden, maar doe het eens op je eigen gevoel en maak je eigen conclusies.

Is het te lastig, kan je op internet kijken  wat de chakra’s ongeveer inhouden en neem een paar trefwoorden eruit.

1 Roots en veiligheid – wortelchakra – rood

De aarde chakra, de verbinding in hoe je staat in het leven. Denk aan de boom, hoe die geworteld is.  Ik ben altijd een onzeker meisje geweest en in de loop met de jaren veranderde dit in afwisselende fases.  Denk je je stabiliteit te hebben gevonden, kwam er wel weer iets wat dit naar beneden bracht.  De gevoeligheid, speelt hierbij enorm parten. Ik voelde me meer thuis als ik bij wijze van spreken, van de wereld af was.  In mijn eigen beleving in contact met alles wat niet aards was en moeite met gronden.

In het hogere spirituele aspect ging me dit goed af, echter ben ik hier op aarde en moet ik me hier zien te gedijen met het aardse leven. De traditionele hekserij heeft me op dit gebied veel hierover geleerd. Zweven is niet verkeerd maar pas op, verlies je niet hierin en zorg voor standvastigheid. Zorg altijd voor vaste grond onder je voeten en leef in het nu. Verlies de realiteit niet uit het oog. Het is een chakra die ik op zijn tijd moet  onderhouden.

2 Lust en creativiteit – sacraal chakra – oranje

Het sacrale chakra heeft bij mij ook werk aan de winkel. Ik ben veelzijdig creatief, maar het heeft een overvloed waardoor ik vaak de bomen niet meer door het bos zie. De doelen schieten  je voorbij en in werkelijkheid is het doel niet om het doel zelf te bereiken.  Het is de kunst om  er genietend naar toe te gaan, het proces in werking.  Eenmaal bezig geniet ik er wel van, maar al gauw in mijn achterhoofd, ik wil dit en dat nog doen. In het ‘nu zijn is zo belangrijk, het is de bouwsteen voor bijna alles in dit leven. Tijd nemen voor leuke dingen binnen je eigen gezin, vrienden, werk en school, sporten, bewegen,  beseffen wat je nu hebt, samen eten, wandelen en er op uit gaan. Zelfs in dit corona-tijdperk is dit mogelijk, weliswaar beperkt maar mogelijk,  just enjoy.

3 Energie en kracht – zonnevlecht – geel

De innerlijk zon, het innerlijke vuur, energie, het heeft een enorme kracht.  Ik ben meer lichamelijk passief dan actief, de mind is het tegenovergestelde bij mij.  Vooral in deze tijd, minder naar de winkel of stad, geen uitjes, geen werk, beperkte visites en dat merk je ook in je energie.  Normaal zou het goed in balans zijn bij mij. Nu wandel ik met mijn honden,  er is beweging, maar de interactie/uitwisseling tussen de mensen, het echte sociale leven is wel heel erg geslonken.  Je hoort het ook, de corona-moeheid.  Het is niet anders en ik probeer ermee te dealen.  Niet gemakkelijk en gelukkig heb ik mijn mind en koester ik mijn koetjes en kalfjes-gesprekken bij de supermarkt. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat in deze periode veel depressie bij de mensen toeneemt.

4 liefde – hartchakra – groen

Hier draait het niet in de eerste plaats om medeleven en genegenheid naar een ander toe. Hoe sta je zelf in de liefde tot begrip en respect  naar jezelf en dan naar de ander toe. Ben je te streng met jezelf, hoe ga je met je emoties om, in staat om te vergeven en bereid om onvoorwaardelijk te geven.  De les die ik ooit heb geleerd is om mensen net zo lief te hebben als de dieren. Dieren veroordelen je niet  en geven onvoorwaardelijk.

Ik heb een enorm wantrouwen naar mensen toe door ervaringen uit het verleden en we hebben daardoor de neiging, iedereen daarop te veroordelen. Daardoor veroordeel je je ook jezelf en onthoud je jezelf veel liefde.  Sta open voor ieder mens en geef wat mogelijk is, je aandacht of een luisterend oor.  Vertrouw in de hogere bron, ook al gaat het eens niet zoals het hoort. Wees in het reine, puur met jezelf,  geef en leer te uiten.

5 Communicatie –  keelchakra – blauw

De keel, spraak, schildklier, communicatie en daarmee komen we op het uiten.  Het overbrengen van je gedachten, gevoelens en je emoties.  Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De één doet dit met praten, de ander uit zich in muziek, schilderen of theater. Voor mij is schrijven een grote uitlaatklep en daar kan ik ook het beste mee communiceren. In mijn tienerjaren was het luisteren naar muziek, ik kon daar helemaal in opgaan. Ik kon niet eens de Engelse teksten verstaan en begrijpen, het was het gevoel van klank of een bepaald soort harmonie of sfeer waarin ik me liet begaan door te playbacken.

Echte vrienden op spiritueel gebied had ik toen nog niet, waar ik goede gesprekken mee kon voeren op mijn eigen lijn. Dat kwam pas later en helaas zijn die goede vrienden waar ik erg lang mee bevriend was al een aantal jaartjes overleden. Zo iemand waar je alles mee kon delen, begrip en feedback van kreeg.  Als ze er niet meer zijn weet je wat je mist, alhoewel  je weet dat ze in andere dimensies zijn.  Algemene communicatie zit bij mij dus wel goed, aanpassend bij de situatie.  Ga ik schrijvend channelen, dan komen indrukken en gevoelens binnen, die je dan moet vertalen in schrift, is ook een soort van overdracht.

6 Intuïtie – 3e oog –  indigo

Dit is vrij goed ontwikkelt en heeft te maken met het innerlijke weten en (in)zien.  Het is het aanvoelen of iets goed of niet goed is, alhoewel je nog steeds kan twijfelen, maar diep van binnen weet je.  Tijdens meditatie en vooral geleide visualisaties, komen er beelden door ofwel boodschappen.  Het kan ook zijn dat je intuïtie goed ontwikkelt is en geen beelden doorkrijgt of denkt dat je geen beelden doorkrijgt.  Het is als een verhaal lezen en je ziet wat voor je speelt. Ook kun je net als mij concreet beelden zien via het 3e oog wat tussen je wenkbrauwen ligt. Zo kreeg ik mijn eerste boodschappen door, maar dit zegt weer niks over je intuïtie.

Wat de concrete beelden betreft stond dit de laatste tijd stil en zo anderhalve week geleden kwam het spontaan in de nacht op een moment dat ik niet kon slapen. Het was onsamenhangend, een bewegende caleidoscoop en ik was ietwat verbaasd erover.  Enkele dagen daarna kreeg ik een engelen meditatie over het openen van het 3e oog. Heel toevallig en denk oh moet ik wat met die beelden gaan doen en daarop meer gaan focussen.  Het zijn dus twee verschillende facetten.

7 Geluk en  verlichting – kruinchakra – violet

De kruin is de verbinding met de bron, het Goddelijke.  Nog niet zo lang geleden was deze zowat een beetje bij mij achtergesteld, zoiets als op de wachtstand. Ik was meer met het aardse bezig, de gewone dagelijkse gang van zaken en onbewust terugtrekken van het spirituele aspect.  Dit gebeurde geleidelijk en na verloop van tijd kreeg ik het gevoel van leegte, er was iets wat ik niet goed kon duiden. Contacten moet je onderhouden, ermee bezig zijn en daar energie in  steken. Ik was zo met mijn eigen ding bezig, het gaat goed, je hebt die ander niet nodig tot het minder goed gaat.

Nu staat de Goddelijke bron altijd open maar je moet er wel gebruik van maken. Ik had ook geen moeite om het weer meteen in me op te nemen, maar het was wel een leer om ook als het goed gaat, dat je de verbinding behoudt en regelmatig onderhoudt.  Het besef dat je een deel bent van  een groter universeel geheel  en geleidt wordt.

Conclusie

Zoals ik verwachte zijn  de eerste 2 chakra’s de zwakste schakels, hoewel de bewustwording er is en weet waar ik aan moet werken.  Ik zie wel een vooruitgang ten opzichte van een eerdere screening maar voor meer balans moet ik hier wel aan het werk.

De 3e ligt wat lastiger met de situatie in dit tijdperk, doch kan ook daar iets verbetert worden door misschien meer actief te ondernemen waarbij ik toch voorzichtigheid in acht kan nemen.

De sterkste chakra’s zijn de bovenste drie.  Ik zie 5 en 3, gecombineerd, een aantal vlakken wat met elkaar te maken heeft qua contacten en nu even moeilijk ligt.  Dan bij 7 en 1, zijn punten die behoren  in evenwicht te zijn en op elkaar moet laten afstemmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *