Rechtszaak in Avondklok

Deze week volgde ik de rechtszaken over de opheffing van de avondklok tussen de Staat en Viruswaarheid. Ik ben niet voor en tegen beide partijen en ben ik neutraal kan ik ook niet zeggen. Ik denk te begrijpen waarom de avondklok is ingesteld, maar of het nut heeft is een andere kwestie. Buiten de rechtszaken om, worden (voor)oordelen gevormd tegen de jongeren versus ouderen en waarom, uitspraken die best fel zijn tegenover elkaar. Gaat de avondklok niet voor iedereen zijn belang? Kloppen de feiten van het virus of gaat het om meningen en kaders, modellen die op de feiten vooruitgaan?

Bijzonder is dat de Staat de macht hierin wilt bewaren en het voor elkaar krijgt in een spoedzaak, de afwijzing binnen diezelfde dag van de rechter ongedaan krijgt. Althans een schorsing tot het hogere beroep. Voor die schorsing probeerde Viruswaarheid deze te vertragen door een wraakactie tegen de voorzitter in te zetten, deze had echter geen baat. De eerdere rechtszaak had een uitspraak gebaseerd op de grondwet, niet op de volk-gezondheid, die niet goed was uitgevoerd. Daar is de Staat ondertussen mee aan de slag en ik verwacht dat die er komt, maar heeft tijd nodig. Deze zal doorgang krijgen ongeacht wat een rechter er van vindt. De schorsing was wel tegen het belang van de volksgezondheid.

Het hoger beroep was vandaag en het was interessant de pleidooien van beide zijdes te volgen. Als ik eerlijk moet zijn, vond ik de staat wel wat zwak, met andere woorden geen goede onderbouwingen waar ik al een tijdje tegenaan hik. Het onderzoek inderdaad gebaseerd op kaders en modellen, er wordt gekeken naar andere landen en willen een 3e golf voorkomen. Door Viruswaarheid werd dit wel goed onderbouwd maar ik kon hierin ook niet alles geloven. Dat 95% tegen een avondklok zijn, waar de rechtbank zich ook over verbaasde.

Wel kan ik me er in meekomen dat er teveel wordt beperkt maar daar tegenover diegene die lak aan de regels hebben, dit ook veroorzaakt hebben of wordt er toch teveel naar andere landen gekeken om het ook maar te doen. Het virus heeft geen klok-mentaliteit, dat is waar. Mij lijkt dat er wel minder verspreiding is, alhoewel die paar uurtje ook niet zoveel uitmaakt, als men zich aan de regels houdt. Jong of oud, politie moest vaak optreden tegen zogezegde illegale feestjes.

Viruswaarheid had een deskundige bij zich, een hoogleraar immunoloog en hij kwam met iets wat mij weer verontruste over het vaccin en de virusmutaties. Het virus wordt zo vaak gemuteerd, dat het huidige vaccin tegen een klassiek virus werkt. Daar gaat weer mijn vertrouwen in de overheid en hun deskundigen, er ontbreekt zo veel bewijs. En wat is waar en niet waar van deze hoogleraar, waar zijn deze bewijzen. Hij beweerde ook dat er geneesmiddelen zijn tegen covid. Ik denk dat dit beter zou zijn dan al die vaccinaties, waar we nooit van afkomen.

Op dit moment volgens het boekje wordt ik gevaccineerd met Astrazenica, die niet ofwel minder voor ouderen geschikt zou zijn, 60% werkzaam, dacht vanaf 55+, zou eerst Phizer zijn voor 95% werkzaam. Omdat de overheid het plan heeft gewijzigd, niet eerst te beginnen bij de ouderen maar met cruciale ziekenhuis medewerkers. Dus te weinig ingekocht van Phizer waar ze mee waren begonnen. In Afrika zijn ze met Astrazenica gestopt omdat het weinig hielp. Nu zeggen de deskundigen (niet de makers) dat die 60% toch goed functioneert tot de leeftijd van 65 jaar. Het draagt in ieder geval bij aan de groeps-immuniteit en je wordt toch minder ziek. Maar helpt het echt vraag ik me af, het geeft me grote twijfels.

Ik val dus weer tussen wal en schip en als ik het doe doe ik het voor de helft voor mezelf en de helft voor de ander. Dat geldt ook een groot deel voor de jongeren en gewone volwassenen die Astrazenica krijgen. Het is zo’n geklungel dat ik er het liefst vanaf zie en meer zekerheid wil. Ook dat ik niet kan kiezen of kan wachten op een ander vaccin, het voelt allemaal niet goed voor mij. Misschien egocentrisch, maar het is mijn lichaam die ik niet steeds wil vol laten spuiten. Door deze rechtszaak hoop ik dat er meer duidelijkheid kan gaan komen vanuit de overheid en dat ze meer onderzoek gaan doen op het helende aspect. De avondklok zal denk ik voorlopig gehandhaafd worden, wat de uitspraak ook zal zijn op volgende week vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *