Focussen op het positieve

Beterschapsbloemen

Na wat behoorlijk tegenslag gaan we toch door. Er gebeuren ook goede dingen, al compenseert het soms niet goed. Laat het dan even voor wat het is, maar blijf er niet aan hangen. Een leven kan je niet terug brengen, al was het maar een klein beestje. Het heeft me toch liefde en plezier gegeven. Ook gezondheid is een groot goed en als je van de één op de andere dag niet meer kunt lopen, 3 weken niet eens liggen van de pijn mag je gezegend zijn dat dit niet voor altijd is. Je gaat de dingen dan des te meer waarderen.

Het was geen pretje om altijd thuis te zijn en ik ben blij dat ik weer zo ver ben dat ik na de kerstvakantie weer aan de slag ga. Wel zit ik nog onder de medicijnen vanwege de pijn, maar ze werken goed. al voelt het half versuft. Zo half januari wil ik ermee gaan afbouwen en dan is het nog de vraag hoe ik daar op reageer. We gaan er van uit dat het goed gaat.

Volgende week is er de kerstviering in het centrum en ik laat dit voor deze keer aan me voorbij gaan. Mijn laatste vakantie viel in het niet, toen begon de ellende. Dit maal wil ik het er van nemen, meer gaan bewegen, de stad in en gewoon lekker naar buiten toe. Met de jongste kids naar Gaiapark in de vakantie. Met de kerst lekker gourmetten bij Kim en ja zoals altijd ben ik met oud en nieuw alleen met de beestjes. Ik hou mijn hart weer vast met het geknal.

In de periode dat ik niet veel te doen had, wat boeken besteld, een nieuwe agenda van Essencio. Niet op actie gericht maar op vertraging en rust. Ja klinkt gek, er moet meer actie bij mij komen maar het gaat meer om innerlijke rust waardoor ik meer tot actie kom. Gisteren kreeg ik een pakketje, een gewonnen prijs van de Televizierring. Daarop had ik een stem uitgebracht en weet eens niet meer op wie, maar ik kreeg een heerlijk verwenpakket van Kneipp voor tegen de stress. Het universum heeft gedacht, dat helpt er bij.

Vorige week ook een prijs gewonnen van de NCRV. Een paar prachtige dure verzilverde kandelaars, met servetringen en een prachtig fotolijstje. Het geluk zit dan toch een beetje mee. Ook de partner van Kim, mijn jongste dochter heeft eindelijk na hoeveel keer opgaan het rijbewijs gehaald. Dat was een feestje waard.

Dan vrijdag, bezorging van Picnic en kreeg een flinke tas diepvriesproducten die voor een andere klant bedoeld was. Dat was erg ongemakkelijk en vooral als je weinig ruimte in de diepvries hebt. Een kwartier na de ontdekking gebeld en ze konden niets te doen. Een bezorger vinden lukte niet en heeft tot wel anderhalf uur geduurd. Er werd heen en weer gebeld, en ondertussen ging het spul langzaamaan ontdooien. Een gedeelte, vooral de groente en wat kleine verpakkingen deed ik in de vriezer en mijn eigen producten hield ik er even uit. De wat hardere verpakkingen konden er nog wel tegen.

Op een gegeven moment raakte ik gefrustreerd en stond er op dat ze een beslissing moesten maken. Of het wordt direct opgehaald of ik houd het en kan ik  mijn dochter vragen een deel op te halen. Anders zou het niet meer goed zijn of het moet meteen verorbert worden. Ik zie geen 20 frikadellen in 1 keer op mijn bord met een pond spinazie en grote partij snackballetjes. Ze zouden de andere klant bellen en vragen of ze het zelf wilden komen ophalen, echter moesten ze mijn toestemming hebben voor mijn adresgegevens.

Ik zeg, ja uitzonderlijk voor deze keer. Maar de klant wilde het risico niet voor half ontdooide producten en weigerde. Ik kon de producten houden en ik belde meteen daarna mijn dochter. Mijn kleinzoon zou het komen ophalen en nadat ik alles verdeeld had, kwam de bezorger aan de deur. Alles uit moeten leggen en kreeg zelfs de leidinggevende aan de telefoon. Deze was zeer schappelijk, hij zei dat er niet goed werd gecommuniceerd en had alle begrip voor mij. Terwijl het een vervelende situatie was, toch een goed gevulde ijskast aan over gehouden en ja voor die ander klant best wel sneu, maar die zal daar ook wel compensatie voor krijgen. Dus voor zover toch ook genoeg goed nieuws.

Het creatieve laat wat te wensen over en ook dat komt hopelijk wel weer. Niet zoveel ermee gedaan buiten een enkele kleurplaat gekleurd. Veel tv gekeken en bankhangen. En verder voor de rest, alles op zijn tijd!

Uit de agenda van Essencio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *