Gelukkig 2023

Jaar van het konijn 2023

Het begint op zondag 22 januari tot 9 februari 2024, tot zover zijn we nog in het jaar van de tijger. 2022 heeft heel wat los gemaakt. Up sight down! Het zal zich verder evalueren in een andere energetische stroom.

Het konijn is voor dit jaar in het element water en in de vrouwelijke aard van yin. Het gaat om gevoel, emoties en een naar binnen keren. Dit keer t.o.v. de tijger, niet recht door zee, maar bedachtzaam, zacht en liefdevol. Erg oplettend en waakzaam, dit betekent dat je alles goed in de gaten moet gaan houden. Eigen verantwoordelijkheid nemen.

Het zal dit jaar geen stabiliteit geven, het schommelt zowat overal, want het krijgt de hoogste pieken en de laagste dalen. Controle is er niet, het zal er ook nooit van komen, het is niet vast te houden maar streef wel er naar te balanceren. Weet jezelf te temperen en wanneer in actie over te gaan.

Dit jaar heeft veel verrassingen in petto, zowel goed als negatief. Pas op voor fakers en oplichting, je kunt zomaar ergens in tuimelen. Het konijn is vrolijk, houdt van sociale verbinding, maar is echter ook naïef. Veel staat te gebeuren als te mooi om waar te zijn, en het zou zomaar kunnen zijn. Er komen in ieder geval mooie gebeurtenissen maar blijf vooral voorzichtig.

Wees realistisch, werk goed aan jezelf. Vlucht niet wanneer het moeilijk wordt, want ook depressiviteit staat om het hoekje en is centraal in dit jaar’s lijstje. Veel draait dus om gevoel! Werk daaraan en laat het gevoel toe. Het onveilige gevoel is dan van voorbijgaande aard en meer waarschijnlijk op te lossen. Het wilt je iets bewust maken en als moet, komt er hulp.

Ook de hartlelie hoort bij het konijn en staat voor zuiverheid, eenheid en vriendschap. De jasmijn voor liefde, eenvoud, bescheidenheid en kracht. En de mozaïekplant, wordt ook wel zenuwplant genoemd en overleeft in de schaduw, in vochtige en donkere ruimtes, staat symbolisch voor een lang leven. Deze laatste is wel erg toepasselijk bij het konijn in dit jaar en gebruik haar overlevingskracht, wanneer nodig.

Het wordt het jaar van hoop en daadkracht. Onthoud goed, die daadkracht, dat wordt beloond!

Dat het jouw verder veel geluk en wijsheid mag geven en vooral een goed en gezond 2023

Een heel gelukkig Nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *