Heftige energieën

Het voelt alsof er iets in de lucht hangt wat niet goed is. Confrontaties, uitdagingen en bespeelbaar gedrag, je kunt er alleen geen knoop aan vast binden. Enkele weken terug lag ik in bed en werd midden in de nacht wakker. Je zit dan in een tussentoestand van een lichte slaap en waakstand. Ik voelde en hoorde een explosie in mijn hoofd, het gebeurde als het ware echt. Ik schrok er van en moest denken aan wat ik eerder had ervaren, een kogelschot in mijn achterhoofd. Enkele jaren daarna werd mijn ex-man vermoord gevonden in België door één schot in het achterhoofd.

Het is nog steeds een raadsel voor mij waarom hooggevoeligen dit soort dingen op voorhand aangereikt krijgen want wat is het nut er van. Je kunt er niets mee dan alleen vaststellen dat bepaalde situaties vast liggen voor wat in de toekomst gaat gebeuren. Ook al waarschuw je vooraf van wees voorzichtig en kijk uit waar je mee bezig bent. Het is zelden dat iemand er een draai aan kan geven, maar mogelijk is het wel.

Onlangs bekeek ik een serie op Netflix over een hoogbegaafd medium in Amerika Tyler Henry. Hij ging terug naar een geliefde plek, een gebouw waar hij altijd lezingen had gehouden. Hij gaf een reading aan een stel uit die tijd. Zij waren bij dit gebouw betrokken, waren de eigenaars en bezig om noodzakelijke veranderingen aan te passen. Een zeer sfeervolgebouw met warme Chinese, boeddhistische styling. Bij de reading bij dit paar kwam steeds het woord vuur en warmte door wat op dat moment niet geplaatst kon worden.  Er zat een waarschuwende energie in en het zei de man niets. Het is zo dat je vaak bepaalde dingen pas later kan plaatsen. 

Diezelfde avond zag je het gebouw in rook opgaan met enorm veel schade en konden ze gelukkig nog wel belangrijke, emotionele en waardevolle objecten redden. Maar het was triest om te zien, zoveel liefde en herinneringen waren in dat huis en het moest weer in zijn geheel gerenoveerd worden. Dan rijst bij mij de vraag waarom zulke boodschappen doorgegeven worden bij het medium, dan alleen de bevestiging dat er iets meer is dan hemel en aarde.

Maar goed, ik zei dat er nu heftige energieën zijn, zowel collectief als individueel. Het is goed om dicht bij jezelf te blijven. Zo af en toe kijk ik naar opinieshows en het nieuws, maar het liefst wend ik me er van af. Het verontrust me en maakt me angstig, terwijl ik juist licht wil werpen en de wereld in stuur op een ogenblik dat ik me even terug trek en ‘s avonds voor ik ga slapen een energie-veld van licht creëer en naar buiten transformeer.

Op het werk gaat het prima en heb vacatures gemaakt voor meer vrijwilligers. Met succes en dat betekent dat er meer leven in de brouwerij komt. In de middag zijn we ook weer open, want het moedercentrum was halverwege gesloten. Woensdag kwam er slecht nieuws, namelijk een overlijden wat iedereen erg aangreep. Het ging om een oud-medewerker die bij het beheer zat en pas met pensioen was gegaan. Doch die lieve man was alleen, geen kinderen en was blij dat hij wat kon doen en hij kwam wekelijks toch een paar dagen om te hepen. Hij had een soort conciërge-functie, een manusje van alles die verscheidene collega’s had ingewerkt. Hij was al jaren bij ons. Je kon hem over van alles vragen en altijd behulpzaam, overal in het gebouw.

Op de dinsdag te voor wilden ze hem bereiken per telefoon en ze kregen geen enkele reactie wat bij hem niet gewoon was. Na een paar pogingen hebben ze gelukkig de familie kunnen inschakelen. Politie moest er bij van pas komen om in de woning te komen en daar vonden ze hem in bed. Waarschijnlijk een hartaanval. Zo van de één op de andere dag valt er dan iemand weg waar je geen afscheid van kunt nemen. Het leven gaat door maar het hakt er weer in en maakt je bewust hoe kwetsbaar het leven is.

Die dinsdag in de middag voelde ik me erg zenuwachtig tot aan de avond en had een verschrikkelijk gevoel van binnen, zonder enige aanleiding daarvoor. Zou die explosie in mijn hoofd misschien een voorbode geweest  kunnen zijn? Je weet het niet en misschien verklaart zich dit later. De meeste zeggen dat hij vredig is ingeslapen maar dat kan niemand weten en geloof ik niet. In ieder geval is hij nu wel in vrede. Hier zullen we hem missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *