Loeplamp bij borduren

Mijn ogen zijn de laatste 5 jaar erg achteruit gegaan. Ik ben behoorlijk bijziend en kon normaal als brildragende zonder bril goed lezen. Nu kan ik dit nog, beter dan met een leesbril, echter de kleine letters lezen van een boek gaat alleen goed bij daglicht of ik moet een goede lamp gebruiken. Laat staan die hele kleine lettertjes van een product-etiket in de supermarkt waar ik uren op staar.

Met borduren ondervind ik ook problemen als het om hele kleine steekjes gaat. Het vergt teveel concentratie en is haast niet om te doen. Vooral bij het borduren op kaaslinnen. Niet goed voor mezelf en vergt teveel van mijn ogen. Ja, je wordt ouder en je krijgt steeds meer ongemakken. Gewoon vervelend, maar het hoort erbij en ik accepteer dit zo goed als ik kan. Doch kon ik me er niet helemaal bij neerleggen en dacht aan een loep. Een goede daglicht-ledlamp heb ik, maar er moet toch ook iets zijn wat alles vergroot.

Ik ging eens googelen en zag allerlei formaten in brilvorm die je achter je nek kunt vastmaken, glazen die over je bril gaan en een staande of tafelloeplamp. Dan heb je de gewone handloep, goed om te lezen maar niet handig bij borduren. Hoe maak je de juiste keuze? Dit was moeilijk en ging er dieper in duiken. Las goed de product-omschrijving en veelal was de lensgrootte te klein, zo’n 10 cm doorsnee. Ik had er geen goed gevoel over. Ergens op een handwerkblog kwam ik eindelijk een review tegen die wat beloofde. Een beetje aan de dure kant, maar te doen en leek degelijk en van goede kwaliteit te zijn. Ook de lens die groter is en wel 14,6 cm in doorsnee.

Soms moet je risico’s nemen en je zou producten kunnen kopen en terug kunnen sturen, maar daar heb ik een hekel aan. Het moet meteen goed zijn bij mij. Nou voor €100,00, laat ik de kans wagen en hopen dat het goed voor mij werkt. Het werd de Magnificent Daylight Loupelamp met 27 ingebouwde ledlampjes met een ruime loeplens en het werkt boven mijn verwachtingen uit. Ik ben er zo blij mee.

Alles veel duidelijker zien, groter en je handen vrij. Perfect licht erbij en is ook nog eens energie-zuinig. De lampjes zitten aan de onderkant waardoor het heldere licht niet in je ogen schijnt en op het werk is gericht. Je kunt de lamp staand gebruiken of 2 staven eruit halen en het wordt een tafellamp. Het is een kliksysteem en gaat met gemak eruit of erin. Echt ideaal en totaal geen spijt van mijn aankoop.

Eerst dacht ik dat het misschien een gehannes zou zijn met een voorwerp tussen je gezichtsveld en het werk op tafel. Voor mij geeft het geen hinder en kun je de hoogte zodanig afstellen voor hoe het beste voor jouw werkt. Het telpatroon lezen is ook geen punt. Je pakt het blaadje even voor de lens en leg het weer naast je neer. Bij grotere bladen, dan even buiten de lens kijken. Een ander voordeel is dat het op netstroom gaat en geen usb-gedoe. Deze lamp vind je bij sommige handwerkwinkels, ik kocht het van bol.com.

Ik kan gelukkig verder werken aan mijn 12delig maandproject en heb weer een paar pakketjes cadeau gekregen. Gauw aan de slag…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *