Herfstvakantie

Een beetje lui aan het doen en ook het weer zit niet mee. Af en toe het zonnetje in de middag maar dat is het ook. Afgelopen zaterdag wel mijn gordijnen gewassen. Het zijn nog al grote lappen en voor het eerst een wasbeurt sinds ik ze nieuw kocht was ik bang voor krimp. Op een zo laag mogelijke temperatuur gewassen, 40 graden want ik wil ze ook echt schoon hebben. Ik moet zeggen nadat ik ze nat ophing, passen ze nog heel goed. Eigenlijk vrijwel niets van krimp en hoefde ze zelfs niet te strijken. Goede kwaliteit dus en daar was ik blij mee.

Olijfboom

Over het weer gesproken, het wordt kouder en daarom mijn binnen-planten die ik in de zomer buiten heb, naar binnen gehaald. Eén van die planten, een olijfboompje is flink gegroeid. Die in een grotere pot moeten zetten en op de vensterbank past die niet meer. Dan maar op de bar bij de keuken en staat daar erg goed op zijn plaats. Er zal een tijd komen dat ik hem ook in de winter buiten moet laten maar dat durf ik nog niet aan. Het weer is zo onvoorspelbaar en verwacht geen zachte winter, alhoewel je weet het nooit.

Ook het bekende virus, loopt de spuigaten uit. Of het door het weer komt of de ongevaccineerden, niemand weet het er wordt er maar wat op los gespeculeerd. Dat laatste lijkt mij zo onwaarschijnlijk en vind het onterecht de schuld op ongevaccineerden af te schuiven. De qr-code hadden ze nooit moeten invoeren want het helpt geen biet omdat er zoveel mee gesjoemeld wordt en de gevaccineerden dragen net zo goed bij aan de besmetting.

Het lijkt of alles van het vaccin afhangt en het leven voor iedereen bepaald. Houd simpel de anderhalve meter aan en wees voorzichtig met contact en drukke plekken. Alles gaat of is open, we willen ons oude leven terug, wat best kan maar waarom weer zo extreem de economie op gang brengen, waar in mijn inzicht de valkuil ligt en het milieu nog eens overbelast. De aarde is er echt niet content mee en dat merken we in alle opzichten.

Ondertussen werk ik aan mijn eigen gezondheid. Komende vrijdag ga ik weer bloed prikken en ik hoop dat ik diabetes 2 af ben. In die drie maanden dat ik bezig ben, al elf en een halve kilo kwijt. Iedereen vraagt hoe doe je het, nou gewoon op gevoel en weten wat je eet. Daar zitten best nog ongezonde producten bij. Af en toe een klein ijsje, soms meer pasta dan geoorloofd maar de main rule, voorzichtig en alles met mate. Vermindering van koolhydraten, soms laat ik die weg, vrijwel niet snoepen, af en toe een cola-zero en weinig of geen zout. Het gaat traag, de kilo’s vliegen er niet af en met ieders keer een klein beetje kom ik ook aan mijn einddoel. Eén ding is zeker, je moet er wat voor doen.

Voor half november heb ik de oproep gekregen voor mijn ooglidcorrectie. Het is spannend, lang geduurd en als ik er aan denk, waar ben ik aan begonnen, maar ik hoop dat het mijn gezichtsveld verbetert en dat is waar ik het voor doe. Worden weer wat reisjes naar Maastricht en voor nu geniet ik nog eventjes van mijn rustige vakantie.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *