Het is zomer

Ik ben nog steeds niet ver uit mijn omgeving gegaan. De laatste plannen voor naar de stad stagneerde door verkoudheid van de kleinkinderen. Een onschuldig iets maar je weet het tegenwoordig niet en uit voorzorg toch maar afstand houden. Volgende week beginnen de eerste afspraken voor naar de tandarts en ook van het ziekenhuis de uitnodiging binnen, krijg ik eindelijk het gezichtsveld-onderzoek en bij de 2e het gesprek daarover. Het heeft maanden geduurd en werd tijd, in juli word ik verwacht. De fysio en bekkenbodemtherapie vind nog steeds plaats via de telefoon. Aanvankelijk wilde ik daarmee stoppen, belde af en het gesprek liep iets anders uit waardoor ik er toch verder mee ging. Bij het laatste consult hoorde ik dat de verzekering telefonisch niks vergoed en kreeg ik de vraag of ze er een praktijkconsult van kon maken. Twee tegen één en had daar niks op tegen, ze was tenminste eerlijk tegen mij en begrijp het van de verzekering ook niet dat juist in deze corona-tijd, veel telefonisch of via video bellen gaat. Een arts of specialist wel, waarom de fysio niet. Het gelde in ieder geval niet voor de bekkenbodemtherapie.

Zomeractiviteiten vanuit de buurt en het centrum zou eerst niet doorgaan. Nu kreeg ik vanochtend bericht van een collega dat ze toch gaan starten zij het in een beperkte vorm. Geen lange uitstapjes, een paar creatieve workshops, doorlopende inloop ontmoetingen, kienen, wandelingen, brunches en bloemen plukken op een veld. Ook hier zijn ze aan corona-regels verbonden en hoewel de versoepelingen steeds uitgebreider wordt, je mag b.v. nu met meerderen in een auto. Zo zou ik graag mee willen om bloemen te plukken, maar ben afhankelijk van andermans vervoer, dus of dat voor mij doorgaat. Misschien ook met Kim en de kinderen naar het Gaia, dierenpark of de prachtige tuin Mondeverde en dat moet ook tot juli wachten.

Vlinder- en bessenstruik met rabarber

Lila-lelie

Thuis geniet ik van mijn tuintje, het is weer hartstikke warm en in no-time oh zo droog. Van het gras maken komt niet veel terecht dit jaar maar het groeit wel goed voor sommige planten. De vlinderstruiken nog niet in bloei, maar het begin is er wel. De rabarber moet weer worden geoogst en de kamperfoelie ziet er ook erg mooi uit. Een prachtige lila-kleurige lelie in de bloei, ik weet helaas de naam niet meer. En dan de lavendel waar heel veel bijen op afkomen. Zo heerlijk om naar het gezoem te luisteren. Ik moet alleen oppassen dat ze bij de voordeur niet naar binnen komen.

         

Met dit warme weer, is het beter rustig te blijven, de draai-ventilator in de kamer draait op volle toeren. Niet veel zin om wat te doen bij 30 graden, denk dat ik vanavond het koelapparaat naar beneden haal, geeft dan iets meer verlichting. Verder doe ik alleen een beetje kleuren en achter de pc knutselen.

Geniet van de zomer en tot de volgende keer!

Kamperfoelie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *