Courgettesoep

Gisterochtend was er een stuurgroepvergadering. Ik kom binnen en kreeg meteen al van alles in mijn handen geduwd. Een sjamaans schilderijlijstje, zoveel andere kleine porseleinen prulletjes echter jongens nee, ik heb thuis al genoeg daarvan liggen, maar het lijstje neem ik wel mee. Een andere collega had van thuis uit grote dikke reuze-courgettes meegenomen, vanwege overschot krijgt ze die ieder jaar van een boer. Ook daar kreeg ik twee van aangeboden, maar aan één had ik al voldoende en ook nog een kleine minikomkommer. Het idee was gauw geopperd om er courgettesoep van te maken. Gisteren had ik er weinig tijd voor dus ben er vandaag mee aan de slag gegaan. Eigenlijk heel simpel!

 

 

Nodig voor ongeveer anderhalve liter:

1 reuze courgette of 2 – 3 gemiddelde grootte
2 grote uien
1 aardappel
2 teentjes knoflook
3 tijm-takjes
boter en 2 el olijfolie
300 ml water en een scheutje melk/room
zout en peper
eventueel een groente bouillonblokje, maar hoeft niet

blender of staafmixer

Bereiding:

Snij hele kleine blokjes van de geschilde aardappel en fruit ze samen met de gesnipperde uien in een pan met boter met de geperste knoflookteentjes met zout en peper naar smaak. Voeg dan de olijfolie toe. Snij de courgette in grote blokjes en doe deze ook in de pan. Regelmatig alles door elkaar roeren voor een kleine paar minuutjes, voeg dan het water toe en het bouillonblokje. Terwijl het suddert, ontdoe boven de pan, de takjes van de tijm. Laat in het geheel dit 10 minuten koken. Haal de pan van het vuur en gebruik de blender om alles glad en fijn te krijgen. Zet de pan terug op het vuur, scheutje melk erbij en laat alles nog even goed doorkoken. Proef met een lepel of alles naar smaak is, het heeft misschien meer zout nodig.

Mij heeft het gesmaakt, ik hoop voor jullie ook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.