Het mooiste weer in oktober

Het is herfstvakantie en we hebben het prachtigste weer voor de tijd van het jaar. De vriend van mijn jongste dochter heeft weer nieuwe plantjes gezet in mijn voortuin. Heel veel salvia’s en hij had een grote zak met voorjaarsbollen voor mij. Ik heb ze inmiddels geplant, zowel voor als achter, en heb nog over. Maandag neem ik de rest mee naar het werk, misschien dat er iemand anders ook interesse voor heeft. Mijn tuintjes zijn nu winterklaar, tenminste dat dacht ik. Door het zonnige weer komt het onkruid nog steeds door en ook het gras groeit nog steeds. Ik heb dus nog wat zitten schoffelen. Een paar grote kamerplanten zijn nog buiten en die gaan eerdaags ook naar binnen.

Wat de inflatie aangaat, het stijgt en stijgt, terwijl er berichten zijn dat sommige marktprijzen dalen zoals dat van het gas. Alles is zo onzeker als maar wat. Ik heb de jaarrekening over de elektra en gas binnen gekregen en geluk dat ik geld terug krijg. Echter het termijnadvies werd wel anderhalf keer verdubbeld. Zoals zovelen, niet om te doen en heb het lager gezet. Alleen moet ik goed opletten voor wat ik maandelijks verbruik en met de compensatiekosten van de overheid moet dat haast wel gaan lukken. Kan je nagaan hoe bedrijven er voor staan en velen die noodgedwongen zijn om te stoppen. Indoor triest en ik hoop dat er gauw verandering hierin komt.

Gisteren was ik bij de tandarts. Meer dan een week last van kiespijn, hierdoor ook nog eens hoofdpijn erbij en slik minstens per dag 2 paracetemol’s, in de hoop dat het vanzelf over zal gaan. Dus niet en toch maar besloten om er naar te laten kijken. Hij heeft de kies wat bijgeschaafd en gevuld voor zover dit kon, maar ik blijf er last van houden, al is het iets minder. Maar ik vroeg me ook af hoe dat bij hem zat met de gasprijzen, is meer elektriciteit wat hij verbruikt maar dan nog. ook die prijzen stijgen. Hij zei dat ie blij was dat we het mooie weer nu hebben en in ons voordeel nog zit. Stel je voor dat dit ook niet meer op te brengen is. Ja, waar gaat het allemaal heen.

Gelukkig krijgen we voorlopig de plafond prijzen maar ook dit is beperkt en niet voor iedereen. Ondertussen doe ik zo zuinig mogelijk met alles en gebruik nu veelal de waterkoker voor afwaswater en met koud water handen wassen en tanden poetsen. Als je gevoelige tanden en tandvlees hebt, merk je dat heel goed, maar ik zet door. Water wat ik normaal weggooi van bv de huisdieren om te verversen, voor de planten gebruiken. En verder met  alles minderen, wasmachine alleen aan tijdens de daluren en ook douchen. ‘s Avonds mijn fleecepak aan als het te koud is en heb genoeg warme sokken. Alle kleine beetjes helpen.

Vandaag werd ik verrast met de bolletjes katoen van de Mystery Blanket. Helaas kan ik jullie alleen de doos laten zien omdat dat de afspraak is dat de bolletjes nog niet openbaar gemaakt mag worden. Maar ze hebben echt mooie kleuren en ben zo benieuwd hoe de patronen gaan uitvallen. De sjaal is zowat al af. Nog alleen de boord en ben nog aan het bedenken of ik er kwastjes aan ga zetten of niet. Door de boord eigenlijk helemaal niet nodig of iets anders van noppen erop zet.

Ik ga nu wat eten, en dan lekker voor de tv straks. Morgen ga ik met mijn jongste dochter naar de zoo, zou 25 graden worden, niet normaal meer voor oktober en zal zeker er van gaan genieten.

 

.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *