Libanees platbrood met shoarma en tzatziki

Af en toe eens wat anders maken met deze keer een recept van Picnic. Alle ingrediënten die ik niet had daar besteld. Nieuw was voor mij het Libanese platbrood en moet zeggen, heerlijk en zo anders dan de gewone shoarmabroodjes. Geen vette knoflooksaus, leek er wel op maar vele keren lekkerder met de eigen bereide tzatziki. Ik heb er van gesmuld.

 

Ingrediënten 4 personen

Shoarma 450g
Libanees plat brood 4 stuks
Komkommer 1
Turkse yoghurt 500g
Gesneden ijsbergsla 200g
Tomaten 4
Rode peper 1
Verse munt 15 gram
Rode ui 1

2 teentjes knoflook
4 el olijfolie,
Zwarte peper en zout

Bereiding:

Verhit een eetlepel olijfolie in een kookpan en bak de shoarma .

Pers voor de tzatziki de knoflook uit, snij de munt fijn en rasp een halve komkommer. Meng dit in een kommetje met de Turkse yoghurt. Breng de tzatziki ten slotte op smaak met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Snij de rode ui in ringen, de tomaat en de rest van de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes. Meng dan de ijsbergsla met de rode ui, de plakjes komkommer, tomaat en reepjes paprika. Hussel dit goed door met 2 eetlepels olijfolie en een klein snufje zout.

Verdeel tot slot de shoarma over de platbroden en rol deze op als een wrap. Warm de platbroden eerst op door ze een beetje nat te maken en te verwarmen in een oven. Serveer samen met de salade en tzatziki.

Lekker met een handjevol geraspte belegen kaas van extra feta en olijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *