In de ban van het songfestival

 

Ieder jaar kijk ik naar het Eurovisie-songfestival met al die prachtige opnames en vooral als de finale er is. Te voor luister ik de selecties van de deelnemende landen en maak voor mezelf een favorietenlijstje op. Mijn grootse favoriet Vasil voor Noord-Macedonië, lag er al in de 1e halve finale eruit. Een geweldige stem heeft die man en dat ie er zomaar uit ligt, ik begrijp het niet.

Mijn andere favorieten waren van Bulgarije met een heel fragiel liedje, en zoveel gevoel erin. Ik hou erg van ballads en ja ook Spanje en Frankrijk met Voila. De meer popachtige songs zoals Tix met Fallen angel, Sweden met A million voices en Estonia met The lucky one waar je lekker in mee kunt zingen. Frankrijk is de enige die hoog eindigde en heeft net niet de 1e plaats. Zo jammer! De spanning was om te snijden op het laatst en het werd Italië met een hardrock nummer.

Wat vond ik van de winnaar Italië? Eerlijk gezegd niet mijn smaak maar ik hou best wel van rock, eigenlijk meer de klassieke rock. Diversiteit moet er zijn en maak het ook leuk en spannend. Het liefste heb je natuurlijk dat het een winnaar is die aan jouw smaak voldoet, helaas is dat niet ieder jaar het geval.

In ieder geval heb ik wel van het hele spektakel genoten. Rotterdam heeft goed zijn best gedaan, werkelijk fantastisch en wat techniek al niet doet. Volgend jaar op naar Italië, zo’n idee dat het ieder jaar beter en grootser wordt.

Mijn favo-lijstje – kan ik die later nog eens terug beluisteren:

1 Vasil – Here I stand

2 Victoria – Growing up is getting old

3 Barbara Pravi – Voila

4 Blas Cantó – Voy a quedarme

5 Uku Suviste – The lucky one

6 Tix – Fallen angel

7 Tusse – Voices

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *