Kamelen in China?

Kameel in Akener-zoo

Op het werk tijden de lunch kwam het Corona-virus in China ter sprake. Er werd uitgelegd dat het virus via dieren overgedragen moet zijn, maar welke precies kon niemand een antwoord op geven. Ik gaf aan dat ik er ergens iets over gelezen had en dat kamelen wel eens de oorzaak konden zijn. Iedereen verbaasd en er werd zelfs over gelachen. Kamelen komen toch niet in China voor en lachend begon ik ook bij mezelf te twijfelen. Ja inderdaad, maar toch had ik het ergens gelezen.

Ik denk, ik ga het toch eens natrekken, maar ik kon het helaas niet meer terug vinden. Al zoekende kwam ik op de site van Gaia-zoo, daar werd aangegeven dat kamelen juist oorspronkelijk afkomstig zijn vanuit Mongolië en China. Ondertussen heeft het nieuws weer nieuwe updates en blijkt dat de slang de vermoedelijke dader is en in China op markten als delicatesse verkocht worden, net als de kameel die daar ook op het menu staat. Het is maar waar je van houdt en dus had ik het dan toch ergens goed gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *