Mijn 1e vaccin Phizer

Gisteren was het dan zover, ik kon mijn 1e Phizer-vaccin halen. Het was vrij laat in de namiddag en ik had de afspraak om 17.00 uur. Een  drie kwartier met de bus en weet totaal geen weg in Kerkrade. Gelukkig was mijn vriendin Cindy mee die precies wist waar we moesten zijn. Het weer was toen we vertrokken droog, maar het kon ieder moment in regen en onweer losbarsten.

Mijn katten waren buiten en binnen was het erg benauwd, dus ik liet het raam aan de achterkant open. Wordt er ingebroken, krijg ik niets vergoed van de verzekering. Heel dom van mij, maar ik heb de beveiliging van mijn honden, wat ook totaal geen garantie geeft. Ze slaan wel meteen aan bij geluiden en Kira die niemand aanvalt, maar komt wel gevaarlijk over. Het is nog altijd goed gegaan.

Ik was best zenuwachtig voor het vaccin. Niet zo voor de prik zelf, maar hoe zou ik erop reageren. Zal niet lang meer duren voor ik er achter kwam. Halverwege nog voor we Kerkrade binnen kwamen, begon het ineens te stortregenen, echt geen klein beetje. Op ons eindstation, bij het ziekenhuis was nog geen druppel gevallen en net voor aankomst bij de vaccinatiehal begon het daar ook. Bij de parking nam één van de beveiligingsmensen mij bij de arm en spoorde op een leuke en grappige wijze aan om te rennen. Snel naar binnen voor we kletsnat waren.

Achter Cindy hobbelde ik aan, eerst hier zegt ze, dan daar, even wachten, nu kunnen we weer verder. Thuis had ik mijn gezondheidsverklaring al ingevuld, hoefde het alleen maar af te geven. Heb ik bloedverdunners – ja sinds 2 dagen, maar dat was niet correct, de naam van de medicatie gaf aan dat het om bloeddrukverlaging ging. Bij het volgende loket, allergisch voor antibiotica – ja en ook behandeling daarvoor gehad. U moet eerst bij een aanwezige arts langs. Ik denk wat krijgen we nou.

Even wachten, want bij de arts waren alle hokjes bezet. Eenmaal daar, krijg ik de vraag om welk antibiotica het ging en dat was alles heel vaag. Bepaald soort penicilline ben ik allergisch voor, wat extreme moeheid geeft en kortademigheid. Mijn vader had dit ook en die kreeg er zelfs hartklachten door. Omdat het vaag was, kon ik daar gewoon nee op antwoorden. Hoe is het mogelijk, alles is digitaal ingegeven met toestemming van mij voor inzage en ze vinden niets. Maar dit terzijde, ik kreeg groen licht voor het vaccin. Dit ging heel erg snel, zonder dat ik het in de gaten had was die al gezet.

Ik moest een kwartier wachten, maar we hadden geen tijd. De dochter van Cindy stond met haar auto klaar buiten. Dat had Cindy onderweg kunnen regelen, waardoor we het geluk hadden niet in de stromende regen hoeven te staan en op tijd terug voor de voetbalwedstrijd van Nederland – Tsjechië. We stonden bij de uitgang van de hal en de regen plensde van een jewelste en dan nog eens gedonder van het onweer. Het kon niet op. Toch moesten we er doorheen op weg naar de auto. Gevolg kletsnatte haren, voeten en kleding, ondanks dat we dat kleine stukje moesten rennen.

Toen ik thuis kwam, waren alle katten binnen, geen inbraak en de hondjes blij dat ik er weer was. Totaal die dag geen verdere hinder van het vaccin. Ik heb de voetbalwedstrijd gekeken en pff, ze hadden geen goeie dag en zo jammer dat Nederland eruit ligt. Het zal minder spannend worden. Ook Portugal moest het ontgelden en blij dat België wel door is. Het zijn onze buren en daar gaan we nu dan voor juichen en Duitsland is ook erg sterk.

Zonder kleer scheuren dacht ik qua bijwerkingen van het vaccin af te komen. Vannacht voelde ik de spierpijn opkomen in mijn linkerarm waar de prik werd gezet. Het is niet erg heftig maar wel lastig. Optillen of iets vasthouden is pijnlijk, maar daar valt mee te leven. Als het goed is, is dit een paar dagen.

Van de week ook bij de huisarts geweest vanwege een doof/tintelend gevoel aan mijn voorvoeten. Met het hete weer nog meer last er van, ik kon toen niet bepalen of mijn voeten brandend of ijskoud waren. Extra een bloedrukmeter aangeschaft om de bloeddruk regelmatig te checken. Die blijkt wat aan de hoge kant te zijn. Nou, ik ben niet ene die voor ieder wissewasje naar de dokter gaat en eigenlijk te weinig gaat. Het was voor een jaar terug en soms dan voel je dat je moet.

Met mijn voeten niets aan de had – advies voor steunzolen en eventueel extra vitamines, echter ik neem voldoende fruit en groente. Vaak kom ik bij de dokter en ze kunnen gewoon niets. Nu ik daar was, ook de bloeddruk op gemeten. Eerst met de handmatige en een paar keer, want die was erg hoog. Ze dacht dat het aan de meter lag. Dan met de elektrische en ik schrok er zelf van – 188 bovendruk, terwijl de mijne het hoogst 169 aangaf. Ze vroeg of ik haast had onderweg of ergens mee zat wat niet goed was. Nee, niks van dat alles. Nu vrijdag bloedprikken om te kijken of ook wel met de suiker goed zit.

Sinds 3 dagen slik ik tabletten om de druk omlaag te krijgen en  moet zeggen dat het al aan verbeteren is. Het is wel een waarschuwing dat ik beter om mijn eten moet letten, minder zout en suikers. Verslaafd aan cola en die even dan maar schrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *