Verschuiving

Op weg naar liefde  – Hoe je bij jezelf blijft in onrustige tijden

Video-Retraites door Daniëlle Hermeler

Weer een video-reeks met 7 sprekers over het onderwerp “op weg naar Liefde” waarbij ik mijn eigen samenvatting maak. Mijn notitie-vel klaar om aantekeningen te maken en aangeef wat ik erbij voel en ervaar.

1 Linda Rood

Linda heeft een hele prettige persoonlijkheid met een rustgevende stem.  We begonnen met een meditatie en je gaat er helemaal in mee.  Je hoeft er alleen in te “zijn”.  Je komt in een bepaalde ruimtelijkheid, er in opgaan en alles laten voor wat is.

Tijdens de korte body-scan die ze gaf, kwam Kira met haar kop op mijn schoot. Het gaf een soort geborgenheid.  Een vlieg zoemde langs mijn hoofd en normaal zou me dit irriteren. Linda’s kalme stem haakte in op dit soort dingen, om te accepteren. De shift ofwel verschuiving doormaken, luisteren in de ruimtelijkheid.  Het gaf een heel rustgevend, een tevreden en voldaan gevoel. Een shift die daadwerkelijk gebeurd.

Geluiden verschijnen en verdwijnt, net als stilte. Jouw zijn, ervaart alles. Het bewustzijn is open voor alles en is één van de shift-kwaliteiten door die openheid en het vertrouwen. Ook de fysieke sensatie die je kan ervaren zoals zwaartekracht  en ademhaling, verschijnt in de ruimteljkheid van je zijnsveld. Een innerlijke shift die je iedere dag kunt maken.

Wie is dan jezelf?  De meeste denken aan lichaam en geest en dit voelt bekneld, als een krap jasje, zegt linda. Het is zoveel meer en veel ruimer, niet in woorden uit te drukken.  Je moet het ervaren en ermee experimenteren.  In de shift naar je zijnsveld, verschijnt alles veel wijder en dit zul je zelf moeten onderzoeken. Het is voorbij het denken en is een mystiek.

Wanneer weet je dat je jezelf verlaat?  Jezelf verliezen?  Je innerlijke kompas geeft dit aan en wanneer je spanning voelt ga je meer op in je doen. Terugvallen in bepaalde patronen, zorgen en piekeren.  Vandaar is lichaamsbewustzijn belangrijk. Voelen of iets wel of niet goed is.  Het ja/nee gevoel, leer het te herkennen.  We zijn geneigd bij klachten door te gaan en dan passeer je gauw de burn-out.  Het steeds negeren wanneer iets niet goed voelt en doorgaan.

Beter is het vanuit het zijnsveld doen, niet vanuit het doen en daaruit verschijnt  ook de creativiteit. Iedere dag kiezen voor het “zijn” en dit valt dan vaak samen met het doen.

Hoe herken je onrust? Door stress en ergens last van hebben, het is meer angst wat zich voordoet.  Er vormt zich dualiteit en polarisatie, een wereld van doen die niet geaard is in “zijn”. Bij discussies en verschillen, neemt dit alleen maar meer toe.

Een shift is zelfrealisatie, een relatie in liefde, onvoorwaardelijke liefde. Deze onvoorwaardelijke liefde versterkt dit in de shift.  Ben je in liefde neemt het toe, de shift maakt van het zijn, dat resoneert en licht op (verlichting).

Velen zijn al in de 4e dimensie, zelfs in de 5e dimensie, waarmee je de vergelijking kunt maken. De 4e is verbonden met het hartchakra en gaat onvoorwaardelijk naar de 5e. Die onvoorwaardelijkheid wens ik iedereen.  Jouw “zijn” te aanvaarden, zowel het goede als het niet goede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *