Nog even doorwerken…

Ik  heb het super druk gehad. Eerst de webinars met het lichtfestival, dan de bootcamp Japans. Die heb ik overleefd, gisteren was de laatste sessie van anderhalf uur. Heel leuk om te doen en ik kan al iets van Japans schrijven en lezen. Het zou mooi zijn om dit te vervolgen, maar daar wacht ik nog even mee. Op dit moment te veel om handen en die prijzen zijn ontzettend duur. Misschien in het volgende jaar een e-cursus, zonder begeleiding en dat kost al bijna €100,- .

Nu heb ik genoeg om handen en ook op het werk komt van alles op me af. Vacatures opstellen, foto’s maken en uitzoeken wat we wel of niet gebruiken, helpen met kerstkaartjes maken, reclame voor dit en dat nog eens onder de aandacht brengen.

Ook hadden we weer een wereldlunch voor zo’n 18 personen, terwijl we niet veel medewerkers hier voor hebben en het toch doen. De lunch zelf was heerlijk, namelijk een Limburgs buffet met koude schotel van rundvlees en aardappelen. De andere specifieke Limburgse gerechten, daar moet je van houden, zoals balkenbrij en bloedworst, zure zult en verschillende soorten patés op roggebrood. En oja, vooraf een mosterdsoep met spekjes en een beetje rauwe prei erin. Het was echt lekker.

 

In het centrum kwam in het weekend ook de Sint en de Pieten op bezoek voor onze kleintjes. Ik had mijn dochter bij me met Aaliya en Yzaira en niet alleen wij maar iedereen vond het een geslaagde middag. Erg leuke Pieten die met van al mee deden, dansen, zingen, hossen, springen. Iedereen heeft er van genoten en dan moet je die blije kindergezichtjes zien toen het punt aanbrak om de cadeaus te openen, echt geweldig.

Nou, langzaam aan gaan we naar de kerst toe. Lootjes getrokken op het werk, voor het eerst na die corona-jaren, de laatste was in 2019 en vieren we Kerstmis na al die lock-downs van toen.  Echter niet zo groots als voorheen en alleen voor de medewerkers en speciaal genodigden. Maar het zal vast gezellig worden.

Thuis is er nu een beetje rust. Ben wel het WK van het voetbal aan het volgen. Wordt nu echt spannend nu ze door zijn naar de kwartfinale. Ze moeten langs Messi heen en wie weet, met een grote dosis geluk. Het gigantische vertrouwen van Van Gaal heb ik niet, maar de wonderen zijn nog niet de wereld uit. Ik gun het ze wel en vooral voor Van Gaal. Zou zo mooi zijn.

Verder gaat alles goed hier. Gisteren 64 jaar geworden en zat altijd in gedachten bij mijn vader (63) die dit niet gehaald heeft. Zou ik hem overtreffen en ja dat heb ik bij deze. Ik weet je mag en kan niet vergelijken, iedereen heeft zijn eigen tijdstip om heen te gaan, maar het komt wel steeds dichter bij. Ik hoop het nog een decennia of meer vol te houden.

Met de diertjes gaat het gelukkig ook prima. Het wordt kouder, sneeuw voorspeld voor deze week. Het mag van mij komen, echter merken we dit wel in onze beurs qua energieprijzen. Ik had de maand november vergeleken met vorig jaar. Zo rond 82 kub gas voor €90,00 in 2021, nu bezuinigd en kom tot 64 kub voor €175,00. Als alleenstaande heb ik nog geluk, ik moet niet denken aan de gezinnen met kinderen en diegene die net niet in aanmerking komen voor toeslagen. Het is zo enorm duur en ook de boodschappen. Straks 3 weken kerstvakantie, hele dagen thuis, dat tikt ook weer aan en sja, je gaat ook niet echt in de kou zitten. We zullen het wel overleven, hoe dan ook, maar leuk is het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *