Pasen 2021

Het mooie lenteweer is weg en ik was zo goed bezig met mijn plantjes. Nou ja, dit is Nederland en we zullen weer geduldig wachten dat het warmer gaat worden. Morgen is het Pasen en ik geef toe, ik heb niet veel voorbereid en het zal wat sobertjes zijn. Donderdag-avond naar de Passion gekeken en ondanks met weinig publiek hebben ze dit geweldig mooi in elkaar gezet. Het verhaal van Jezus en de kruisiging, in de tijd van nu. Steeds een ander thema, een ander verhaal en dit keer met de essentie om er voor elkaar te zijn. Je hoeft niet gelovig te zijn, de goedheid kan in een ieder zijn. Ik heb er echt van genoten, de muziek en ook van de locatie Roermond waar ik warme herinneringen bij heb.

Frappant wat werkelijk rond deze tijd, erom heen gebeurd. Het hele kabinet op zijn kop en met name demissionair premier Rutte in het vuur. Een vergelijking met de opstanding ofwel vallen en opstaan, het is wereldnieuws en ik denk waar gaat dit om. Een hele poppenkast om het vertrouwen en mensen in diskrediet brengen. Een touwtrekkerij wat niet leuk is maar ik moet er om lachen. Dit meer uit verbazing, interessant hoe zich dit ontwikkeld en naar mekaar toespeelt of zich juist verwijderd. Een situatie wat zich overal kan afspelen. Liegen om andermans bestwil, wat is de waarheid, of is het beter erom heen te draaien. Niemand heeft het in pacht of in controle en dat om een simpele foto van een document rond Omtzigt’s functie elders.

Van de week ook een situatie in Urk en de kerkgangers. Ze hebben lak aan de corona-maatregelen en houden zich niet aan het dringend advies van de overheid om met een beperkt aantal de kerk te bezoeken. Dit trekt natuurlijk journalisten aan met vragen van waarom en waardoor. Het zijn Christenen die woedend worden en daar niet van gediend zijn. De ene journalist word aangereden en een andere journalist in elkaar geslagen. Dit gaat wel echt ver en de kerk heeft zijn excuses aangeboden maar dan nog…  Wie is hier de schuld, de kerk wast zijn handen in onschuld en de overheid grijpt overal in bij parken en demonstraties, maar bij de kerk blijft het bij een dringend advies. Natuurlijk ligt het bij de mensen individueel die een plaat voor hun kop hebben, een blind vertrouwen in hun geloof, en daarop schijnheilig anderen in elkaar slaan.

Met het vaccineren gaat het ook al niet goed. Met Astrazenica zijn ze weer voor tijdelijk gestopt, nadat weer embolie gevallen zijn geconstateerd en een overlijden, maar…. of het aan Astrazenica ligt moet nog onderzocht worden. Daar moet je vooral mee aankomen bij de twijfelaars, zoals ik.  Mensen voor 60 jaar oud mogen hier niet meer mee geprikt worden.  Leg mij het verschil uit van iemand die 59 of 60 jaar oud is. Je ziet hier dus dat het in alles test gevallen zijn. Ergens ben ik blij dat er vertraging is met het prikken en bij mij echt geen Astrazenica als ze daarmee aankomen. Ik wacht dan wat langer en ook daar is geen duidelijkheid in, wat er gebeurd als je een bepaald vaccin weigert.

Zijn er dingen die nog wel goed gaan? Van de week ging mijn tuinslangkoppeling kapot, mijn metalen gieter verloor zijn bodem. Gelukkig geen dure stukken en inmiddels al vervangen. Ik hoop op een rustige Pasen, een beetje zon en genieten van de kleurige eitjes, een heerlijke stol met roomboter, matig met chocolade en ik zie wel. Er is genoeg leuks te doen!

Voor iedereen wens ik hele fijne paasdagen en tot de volgende keer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *