Tweede ronde – lockdown

Allemaal heftig, nu weer de 2e lockdown is aangebroken, maar voor mij lijkt het alsof ik continu in quarantaine zit. Geen werk, geen structuur, niet eens kunnen reizen naar mijn oudste dochter die in Gelderland woont. Gelukkig wel internet en video bellen, contact is er, maar het is zo anders. Iedereen is het moe en je hoopt telkens op verbetering. Echter komt er steeds meer tegenstrijdige dingen op het toneel, wat is waar en wat zegt je gevoel.

Het komende vaccin zou een oplossing moeten bieden, maar ook daarover wordt ik onzeker qua veiligheid en we straks ook zodanig in een val gezet worden, waarschijnlijk geen verplichting, maar niet kunnen deelnemen in de maatschappij.

Ik ben wel blij dat ze de lockdown nu ingezet hebben, maar waarom zo kort voor Kerst. Ze hadden veel eerder moeten ingrijpen en qua maatregelen die gehanteerd worden zijn veelal zo absurd. Wel nodig maar ze moeten efficiënter zijn en echt kijken wat werkt en wat werkt niet.

Laatst een kort filmpje over twee vriendinnen in Amerika gezien, die geen mondkapjes wilde dragen en niet bang waren. Er werd gevraagd waarom niet. Die mondkapjes zouden ze never en nooit dragen en niet bang om het virus op te lopen vanwege de good vibration (trilling/energie). Dat alles zou helpen om het niet te krijgen. Sorry, maar hoe idioot en onwetend kan je zijn. Het kan goed bijdragen aan je immuunsysteem maar niet tegen het virus. Ik moest ook wel lachen omdat de ene dit aan de andere had geleerd, met een big smile:”heb ik haar geleerd, goed hé”. Daar kwam zo’n energie van trots over, kan ik me voorstellen, maar je kunt ook dingen overnemen die niet goed zijn en de journalist gaf er geen bevestiging op.

Aan de andere kant, geef  ons mondkapjes die niet een klein beetje helpen maar echt nut hebben en gezonde adem geven. We hebben een app, waarvan een derde ze niet eens willen downloaden. Cijfers die niet kloppen met de werkelijkheid, alles is oppervlakkig. Ja, ik neem het virus zeer serieus aan de hand van ziekenhuis-specialisten en doctoren. Het beleid van de overheid is verwarrend en ik denk dat ze in een tunnel-visie zitten, maar ook de burgers zelf, jong en oud. Vrijkaartjes voor geen mondkapje op te hoeven, prima voor diegene waar dit medisch noodzakelijk voor is, maar er wordt misbruik van gemaakt. De een krijgt een stempel van zijn huisarts, de ander op goed geluk, want ze zijn het niet verplicht en wordt zelfs door overheid ontraden om niet bij je arts aan te kloppen. Basisschool wel of niet open, in mijn ogen zijn kinderen ook overdragers van het virus en met verkoudheid mochten ze voor de lockdown gewoon naar school komen.

Toch sluiten van de overheid

Winkeliers klagen dat ze dicht moeten, houden zich aan de regels, maar denk eens aan die massa reclame en uitverkoop bij Black-Friday en nu ook met Kerst. Hier ontbreekt het gewoon aan logica, ook bij de gewone consument. Feestjes die gehouden worden, doe het volgens de regels in beperkte mate. Het wordt ten strengste geadviseerd om niet te reizen naar het buitenland, gooi die vliegvelden dicht of laat bewijzen dat het noodzakelijk is. En dat laatste is een spiegel voor iedereen, wat is nodig en wat niet.

Net te horen dat ook Hema, Wibra en Action moeten sluiten. De overheid heeft die omzeiling even aangepast en niet meer dan terecht.

Erg voor mensen die onder bewind staan en plotseling geen cadeautjes voor de kinderen of hun geliefden kunnen halen. Alles gaat via internet en velen die dat niet kunnen. Ook dit is een spiegel aan allen die die vrijheid wel hebben, of ze het willen zien is een tweede. Allemaal worden we geconfronteerd of we het accepteren of niet. Ik probeer er zo rustig mogelijk onder te blijven en te kijken naar wat wel kan. In mijn verleden ook drama en verliezen meegemaakt, waarvan ik dacht, ik kom hier nooit uit. Niemand weet de uitkomst en het enigste lichtpuntje, probeer die spiegel te zien en veandering zal volgen, want verandering is in deze wereld zeker nodig.

2 reacties

  1. Mooi geschreven mam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *