Voorbereiding en bezinning

De adventsperiode is bijna op zijn eind en ook daarin was ik bezig met bezinning. Een aantal boeken besteld over de Yule-nachten, die is trouwens eergisteren 21 december begonnen, met een werkboek. Ik ben bezig met een persoonlijke schrijfretraite, een soort dagboek om te reflecteren en wat dieper in mezelf te gaan. Ook daarvoor een een boek gekocht van Christine de Vries – De Herbergier. Het kwam vandaag allemaal op tijd binnen, dus met de Kerst hoef ik me niet te vervelen. Dan nog een zielsmissie-boekje van Edith Hagenaar, waarbij ik eerst dacht, wat heb ik nog voor missies op mijn leeftijd. Eigenlijk genoeg, al streef ik niet meer zo ambitieus, maar wensen en missies zijn er volop.

Om te beginnen een kleine collage gemaakt (zie afbeelding boven) en deze wil ik voor mezelf nog uitbreiden en in een mind-map vastleggen. Voor alles heel veel tijd te kort en heb inmiddels geleerd, dingen meer gaan plannen en keuzes maken. De video-retraites (zie voorgaande blogberichten) hebben toch wat meer inzichten gegeven wat dit betreft, waarmee ik aan de slag kan gaan. De daar bijhorende meditaties wil ik ook nog gaan uitvoeren en stapje voor stapje, wanneer het mij uitkomt.

Een heel eenvoudige goedkope poesen-agenda gekocht. Eerst had ik altijd te dure exemplaren en vorig jaar kreeg ik gratis van iemand één van de postcodeloterij. Ik wees ze eerder af, maar dacht probeer want je kunt er net zoveel inschrijven. Doch was ik er niet zo happy mee, omdat er veel te veel reclame in zat, weliswaar kortingsbonnen, echter ik heb er geen één van kunnen gebruiken. Ja in januari was de Corona nog niet en daarnaast, was het net als je op een website komt met verschrikkelijk veel pop-up banners en moet zoeken naar informatie die je wel wilt hebben. Dus niet weer… En een dubbele A4 jaarkaart erbij genomen, zodat alles meteen kort en overzichtelijk te zien is.

Vandaag de laatste keer in de stad geweest met mijn dochter voor de laatste kerstboodschappen. Ik had een drukte verwacht, maar het viel reuze mee en logisch, de meeste winkels zijn dicht. Gelukkig is de Jumbo erg groot en ruim, zodat je op een normale manier afstand kan houden. In het voordeel-schap vond ik een glas met rolmops voor 1 euro, 2 dagen over de houdbaarheidsdatum. Met zuivel, kan je dit niet doen, deze is in het zuur en kan zeker nog gebruikt worden. Er is ook een groot verschil met THT, tenminste houdbaar tot en TGT, te gebruiken tot. Verder nog wat zachte broodjes en stokbrood gehaald, kruidenboter, goeie boter voor op de stol, fruit en gourmet spulletjes.

Ik ben er klaar voor… deze keer geen taart, wel ijs, gewoon simpel en gezellig, met mijn jongste dochter en de kinderen op 1e kerstdag. Moet nog wat in mekaar knutselen voor weg te geven en wat cadeautjes inpakken. Morgen is nog een dag en dan gewoonweg lekker genieten van de dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *