Uitvaart-verzekering

Qua verzekeringen heb ik best alles in orde, ik sta niet onder bewind en probeer alles onder controle te houden. Brandverzekering, inboedel, ziektenkosten, alles netjes geregeld, echter om de uitvaart maakte ik me de laatste jaren zorgen om. Sinds ik bij mijn ouders weg ben, vanaf mijn 23e levensjaar, was alles tot op de puntjes verzorgd. Dit veranderde toen ik naar België ging verhuizen en alle schepen in Nederland had verbrand. Daar moest ik me opnieuw gaan verzekeren en de regel is, hoe ouder je wordt, hoe duurder de uitvaartverzekering wordt. Daar was ook alles praktisch geregeld, maar na 2 jaar kwam het op een dead-end en moest ik terug naar Nederland. Ik zat in een financiële crisis en de keuze was makkelijk om voor een tijdje geen uitvaartverzekering aan te gaan. Je wilt de kinderen er ook niet mee opschepen, maar ze waren jong en ook niet verantwoordelijk daar voor. Dat mijn kinderen ook dood kunnen gaan, nooit bij stil gestaan, want dat zal niet gebeuren. Gewoon dom! Laat het maar aan de gemeente over, niet leuk, maar nood breekt wetten en principes. Doch zat het me allemaal niet lekker en uiteindelijk toch een verzekering aan gegaan op het moment dat het weer kon. In 2003, je voelt je dan een stuk geruster, maar ik betaal al jaren hetzelfde, geen verhoging en op een gegeven moment weet je dat je onderverzekerd bent. Inmiddels zijn de kinderen de deur uit en betaalde, na ze het huis uit gingen nog wat jaartjes, wel voor de kinderen mee, omdat hun laks waren met betalen. Ik denk dat ga ik stoppen, ik ga die van de kinderen opzeggen, minder premie, omdat ik best duur uit was voor mijn eigen. Doch bleef ik nog onderverzekerd… ik had en ja bla bla in mijn achterhoofd, ik moet gaan bijverzekeren. Op internet kijk je uit naar mogelijkheden, en net wat ik al zei, hoe ouder je wordt, hoe abnormaal duurder het wordt.

Ik kreeg geen oplossing tot de uitvaartverzekering vorige week mij een mail stuurde met de mededeling om mijn situatie eens onder de loep te nemen met daarbij een voorstel. Vreemd, want dat hebben ze in al die jaren nooit gedaan. Ik denk, ja jullie kunnen dat makkelijk aangeven maar de kosten. Naar het voorstel gekeken en ik kon voor €6,- meer, mijn uitkering verdubbelen. Zo dacht ik en ik las het nog es goed, is er geen addertje onder het gras. Dit is mijn kans en ik sloot de bijverzekering af. Gezondheidsverklaring afgelegd, het was zo gepiept. De polis zou ik toegestuurd krijgen per post. Die viel vandaag in de bus. Op mijn gemak ging ik er voor zitten en het viel me op dat ik op de polis geen verdubbeling van uitkering zag. Het was te mooi om waar te zijn en ging op internet het voorstel nog eens bekijken. Ik voelde mij erin geluisd, er stond ‘extra bij het premie-bedrag, mijn vergissing en nam voor de zekerheid telefonisch contact op. Maar mevrouw, het staat er toch duidelijk bij dat u het volledige bedrag extra er bovenop moet betalen. Niet duidelijk, wel slim, door alleen het woordje extra, zit ik met 2 volledige verzekeringspolissen, waarvan de nieuwe nog eens 35% duurder dan de oude is en dat noemen ze bijverzekeren. Dat is een verdubbeling van mijn premie + 35%.

De paniek nam toe en dat merkte de  goedwillende mevrouw aan de andere kant van de lijn. Netjes bleef ik, ik gaf geen verwijten, zei dat het mijn eigen schuld was en vroeg om een oplossing of naar andere mogelijkheden, ofwel ik moet de nieuwe per direct laten stoppen met extra administratie-kosten van €32,-  Gelukkig kwam ze met een ander voorstel die nog gunstiger voor me uitviel. Ik kon de oude stopzetten en premie-vrij maken, met een waarde van €2500,- en de nieuwe laten doorgaan, zodat ik dan toch de verdubbelde uitkering kreeg, althans mijn kinderen. Ik wist niet eens dat ik een uitvaart-polis kon afkopen. Wel moet ik 2 jaar lang iedere maand €1,35 distributiekosten betalen. Dit valt nog te overzien, stukken minder dan de verdubbelde premie en kun je nagaan, mijn jongste dochter betaalt €7,- voor haar en haar kind. Met een gerust hart kan ik naar bed en blij dat er een engeltje op mijn weg was.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *