Vanavond begint het EK voetballen

Eigenlijk heb ik helemaal niets met voetballen, maar een EK of WK vind ik altijd te gek en spannend. De hoogtijdagen van de oranje-gekte, voor jaren terug, ik weet het allemaal nog zo goed. Ons Nederlands elftal staat niet meer zo hoog aangeschreven, maar wat niet is, kan nog komen. Ik ben blij dat ze weer van de partij zijn en hoop ik dat ze hoog mogen scoren. Echter de verwachtingen staan in het algemeen erg laag.

Omdat ze al een tijd eruit zijn, ben ik van niks op de hoogte. Onbekende namen voor mij. Ik ken nog wel Van Basten, broertjes De Boer, waarvan Frank nu de coach is, Arjen Robben, Clarence Seedorf en wie kent Johan Cruijff niet. We hadden vaak goede keepers tijdens de kampioen wedstrijden, alleen laat er geen verlenging komen. Al helemaal geen gelijkspel want dat is een verloren zaak bij de penalty’s, en de spanning om te snijden!

Tja, normaal kijk ik nooit naar voetbal, maar wel mijn vader vroeger. Hij was een fervent Roda-fan en ging af en toe naar Kerkrade, wat bepaalde hoe zijn humeur was naar gelang ze wonnen of niet. Iedere zondagmiddag voetbalsport op tv, waardoor wij het konden schudden als iets leuks op tv was. Soms ergernis daardoor, maar vaders wil was wet. Nu hij er niet meer is, heb ik het af en toe op tv, en dan als achtergrondgeluid, waardoor je in beleving even terug gaat in de tijd. Dat stukje ergernis veranderd dan in nostalgie. Hoe je zo’n leegte dan weer kunt opvullen. Mijn moeder deed hetzelfde toen hij er niet meer was.

Nu weer terug naar het huidige moment… het zou toch mooi zijn, als Nederland gaat winnen en juist omdat je het niet verwacht:) Ik verheug me op de opening vanavond. Benieuwd hoe dat gaat worden in Coronatijd en zondag de eerste wedstrijd van Nederland. Effe de tijd om me in het elftal te verdiepen. De keeper Maarten Stekelenburg, lijkt me geen slechte en ook de spits Wout Weghorst heeft goed aanzien, maar daar zijn we er nog niet mee. Een op elkaar afgestemd teamwork en met de goede spirit, moeten we zekers de kwartfinales doorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *