Verbetering en goed op weg

Mijn 2e vaccinatie-prik heb ik gehad, over 4 dagen zou het optimaal moeten werken. Weer flink last gehad van mijn bovenarm, op de plek van de prik en voelde de volgende dag erg oververmoeid. Gelukkig gauw van voorbijgaande aard. Of het zin heeft, blijf ik me afvragen, het zal zeker beschermen voor grotere gevolgen maar in het grotere plaatje, ik weet het niet. Nu met de Delta-variant en van Columbia, schijnt het niet de goede kant op te gaan.

De tweedeling over het wel of niet vaccineren wordt steeds groter, meer nog omtrent het zogezegd paspoort-systeem. Ik ben daar zo finaal op tegen en hoever gaat de overheid hierin mee. Eigenlijk is het heel simpel, houdt je aan de maatregelen. blijf thuis bij klachten, en ik denk juist bij dit gaat het al mis. Daarnaast als mensen blijven reizen en de menigte opzoeken, dat we hier nog heel lang aan vast zitten.

Het 2e probleem, het milieu en weers-extremen. Wetenschappers waarschuwden al decennia ‘s lang en overheden, doen er niets mee. Wie niet luistert, die moet voelen en nog…  Ze weten en het wordt aangehaald maar de uitvoering blijft uit. Het vereist drastische maatregelen wat niet meer kan wachten en bij velen is er nog ontkenning. Toen het virus in opmars kwam en niet lang daarna overal de lock-down werd ingezet, was voor mij al een teken dat dit ten goede was voor de Aarde. Het staat in verbinding met elkaar en maakt deel uit van het grotere plan.

De mens denkt met vaccinatie het probleem op te lossen en in werkelijkheid blijven we achter de feiten aanlopen. Kortom, we denken op de goede weg te zijn, alles gaat open om het vertrouwde wereldje weer op te pakken. Er wordt aangespoord om weer op vakantie te gaan en men probeert de economie alsnog op gang te brengen. Echter zo werkt het niet, we houden teveel aan het oude patroon vast wat drastische gevolgen heeft en ik maak me terecht hier zorgen over. Rijk en arm gaat niet samen, maar we zullen moeten. Vertrouw op het hogere…

Nu begon ik met alles wat niet goed ging maar wel bij mij thuis. Er werd onlangs diabetes bij mij vastgesteld en dat is geen goed teken maar wel een waarschuwing om er iets mee te doen. Mijn ouders hadden het, mijn oma, en zij hielden er wel rekening mee maar aten er toch op los. Lekkernijen bleven niet uit. De mogelijkheid is er om het om te keren. Alles ben ik op mijn eigen houtje aan het uitzoeken. Een diëtiste zou erg fijn zijn om mij wat richtlijnen te geven, echter belde ze me gisteren om te vertellen dat ze het hartstikke druk had. Pas eind september kan ze met mij aan de slag.

Het is niet anders, morgen terug naar de praktijkondersteuner en uitleggen dat dit wel erg lang is. Ondertussen zelf al veel uitgezocht en heb een paar boeken aangeschaft van de Foodsisters. Ik moet zelf een beetje de balans op maken, met wat ik wel en niet eet. In het begin shocking, geen chips, koek en drop en vooral als je naar een film kijkt. Met het warme weer een ijsje en ook dat achterwege laten. Het zijn ook allemaal dingen die niet goed voor je zijn en alleen maar vult en niet voedt. Ik wist het, maar het is nu concreter.

Via het voedingscentrum houd ik mijn eetmeter bij en mijn gewicht. Dit gaat erg goed maar de adviezen strijken wat tegen me in. Ik gebruik haast geen suikers, dat is prima, maar het zoutgehalte, en vet geeft altijd teveel aan.  Ik heb het sterk verminderd, weinig jus, mijn porties vlees gehalveerd, geen zout meer op de aardappels of gekookt eitje en meer groenten en fruit. Daar heb ik wat moeite mee maar ik ga gestaag door. Minstens 15 kg moet er bij mij af, 20 zou ideaal zijn, we zien wel hoever we komen. Bijna 4 kilootjes zijn er al af in zo’n korte tijd, alleen al door minder koolhydraten. Dus ben wel goed bezig al is het nog niet optimaal.

Sla

Vlinderplant

Buiten in de tuin zitten is er nog niet van gekomen, veel regen en af en toe schijnt de zon. Wel geniet ik van de wilde bloempjes die opkomen echter de zonnebloempjes die ik gezaaid had kwamen helaas niet op. Teveel slakken en die schijnen dat lekker te vinden. De sla moet ik bewaken en of me dat lukt. Twee vlinderplanten heb ik in de tuin, ze groeiden tot massale grootte en ik snoei ze steeds terug maar toch. Door de vele regen is de grond ook veel zachter en omdat ze niet goed geworteld zijn, zijn ze beiden hierdoor omgegaan. Als ze uitgebloeid zijn ga ik ze eruit halen, wel jammer maar ze verdringen ook andere planten. Mijn perzikenboompje doet het wel goed, al blijft ze nog aan de kleine kant. Ben benieuwd of er vruchten aan komen.

Zinnia en achter kattenstaart

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *