Vertrouwen, één van de zijnskwaliteiten

Video-Retraites door Daniëlle Hermeler

Een  video-reeks met 8 sprekers over het onderwerp “Jouw zielsmissie ontsluierd” waarbij ik mijn eigen samenvatting maak. Mijn notitie-vel klaar om aantekeningen te maken en aangeef wat ik erbij voel en ervaar.

7 Linda rood

Een zielsmissie lijkt zo’n  groot begrip te zijn, zodat het bij sommige mensen kan blokkeren. Je missie leven is in het hier en nu zijn. Het is perspectief hebben en velen die dit niet als zodanig ervaren. Vaak zit het in de kleine dingen, het stille. Het blokkeert omdat ze verder willen zijn, maar je belichaamt de ziel in dit moment, zowel het donkere als het lichte.

Adem uit en voel dat je hier zit, in wat voor moment dan ook, met of zonder gebreke. Je kan zo druk bezig zijn met gedachten en gevoelens, waardoor je de ziel negeert en die krijg je in stilte.

Het leven geeft ons de juiste setting om tot ontplooiing te komen. Vaak gebeurd dit door weerstand van ik kan dit niet en ik ben niet goed genoeg. Ego is het woordje waar ‘ik voor staat, gedachten waar ‘ik voor staat, en eigenlijk niet bestaat.

Ieders ‘zijn  is identiek maar de uitdrukking is uniek voor iedereen. Het heeft en geeft zijn eigen klankkleur.

Vertrouwen is één van de zijnskwaliteiten. Zoals in  de tuin werken of mediteren geeft moed. Die uitdrukking komt dan uit het ‘zijn. In mijn ervaring is het dat je juist in de stilte, je vrij maakt van oordelen en dicht bij je zelf in het zijnsveld komt. Zo werkt het ook, al is het maar voor even , als je bij het strand bent of in de bossen, dicht bij de natuur en je losmaakt van dingen die je juist in de greep houden. Hierdoor krijgt het lucht, de ruimte voor jezelf.  

Belangrijk om te voelen voor een ja of nee, en bij nee om dan verder te kijken. Durf in de spiegel te kijken om die te ontsluieren of te ontmantelen.

Ook al klopt het niet in je gevoel, het klopt wel en het hoort bij je zielenpad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *