Zomervakantie

We hebben een hondenweer gehad met de vakantie, alleen in de laatste weken dat er wat verbetering is. Weinig in de tuin gezeten, het was alsmaar aan het regenen, maar de plantjes gedijde er wel goed op. Anderzijds beter dan in het zuiden van Europa met die hoge temperaturen. Het is de laatste week en dan moeten we weer werken.

Veel plannen gingen niet door, wel het strand op 3 augustus in Scheveningen met de kinderen. In regen, storm en wind, kan ook wel eens leuk zijn, maar wel ontzettend jammer. Ondanks dat, toch een heerlijk dagje van kunnen maken. We gingen dan eerst de pier op waar je goed de woeste zee kon zien. Daarna begon het iets op te klaren en toch even de tijd genomen om aan het strand te lopen. Flinke golven en veel schuim wat vanuit de zee over het strand rolde.

 

 

De kinderen stroopte de broekspijpen op, schoenen uit en amuseerde zich goed in het water. Miro ging soms iets te ver de zee, getrokken door het water en zijn moeder moest hem daarvoor waarschuwen. Het kan levensgevaarlijk zijn en gelukkig liep dit goed af. Zolang de kinderen bij het water waren had ik een leeg plekje gevonden op een ligstoel. Even een sigaretje roken en genieten van de zee, maar door de hevig stormige wind kreeg ik mijn sigaret niet aangestoken. Ik had wat oud brood meegenomen voor de meeuwen. Ze kwamen in grote getale en ik kon het brood op den duur niet meer vasthouden. Het werd letterlijk uit mijn hand gepikt. Heel brutaal waren ze, enerzijds leuk maar niet meer als ze je aanvallen en moest alles laten vallen. Dit doe ik dus geen tweede keer meer.

Nadat de kinderen uitgeraasd waren zijn we ook over de boulevard heen gelopen en een paar keer een terrasje genomen. Voordeel met dit weer dat alles leeg was en je waar dan ook maar kon gaan zitten. De prijzen zijn gigantisch. zelfs als je naar het toilet moet. Toch heb ik een Irish Coffee genomen en de kinderen een groot glas chocolade melk met een grote toef slagroom. Later op de dag naar Mac Donalds en het dagje Scheveningen was zo weer om. Ik wilde op het eind nog naar de duinen, maar helaas was dit afgesloten door hekken.

Verder is er niet veel bijzonders van de vakantie gekomen. Ik was zelf niet in orde en had veel hoofdpijn en last van mijn kiezen. Vaak blijf ik daar te lang mee lopen, in de hoop dat het over gaat. Ik heb toch maar een afspraak gemaakt met de tandarts. Blijkt een flinke ontsteking te zijn en kreeg daar antibiotica voor. Gelukkig gaat het al stukken beter.

Nee, ik vond het niet echt een fijne vakantie en kreeg ook nog een oproep voor een preventief darmonderzoek. Die heb ik verzet naar september. Moet ik ook een week voor uittrekken door een vezel beperkt dieet en laxeermiddelen. Niet iets waar ik naar uitkijk maar wel nodig is.

Aanstaande dinsdag is er reünies van oud medewerkers van het centrum waar ik werk. Ik ben benieuwd wie er allemaal komt en lijkt mij erg leuk en gezellig te worden. We zullen het zien… en de laatste week hopelijk nog van een normaal zonnetje gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *