28 De pionier

Ze zoeken nieuw terrein, de nieuwe grens. Ze roepen nieuwe uitvindingen, ideeën en manieren van denken rechtstreeks uit de kosmos.

Pioniers worden gekenmerkt door hun plezier in het nemen van risico’s en avontuur. Ze bewandelen hun eigen pad, hoe eenzaam het ook is. De publieke opinie beïnvloedt hen niet; ze zoeken hun leiding en bemoediging alleen van binnenuit. – Keri Mangis

Pioniers zijn individuen die ontevreden zijn met de status quo. Pioniers hebben een visie op iets beters buiten hun directe wereld en manieren.

Pioniers nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en toekomst.

Pioniers oefenen hun onafhankelijke oordeel uit, vaak in tegenstelling tot conventionele wijsheid, en gebruiken hun vindingrijkheid om met nieuwe ideeën, uitvindingen, innovaties of ondernemingen te komen.

Pioniers zijn risiconemers die de moed hebben om onbetreden paden te bewandelen en gevaarlijk terrein te betreden om hun doelen te bereiken. En als gevolg van hun inspanningen maken pioniers het leven beter en bevredigender voor zichzelf, en ze maken de wereld een betere plek voor de rest van ons.

 Edward Hudgins

Een Pionier verdedigt waarden zoals:

Exploratie

Vrijheid

Avontuur

Onafhankelijkheid

Proefneming

Zelfredzaamheid

Ambitie

Uitdaging

Moed

Vertrouwen

-Dahlian Lamy

Daarnaast zijn pioniers behulpzaam en de bereidheid om anderen te dienen en te helpen.

We zijn allemaal pioniers als we geconfronteerd worden met de uitdagingen van verschillende stadia en roepingen in ons leven.

Ontwikkel geduld, geloof, moed in het eigen leven. Wees toegewijd aan verantwoordelijkheden, roepingen; doorzetten.

-Thechurchnews

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *