Je eigen energie beheren

Op weg naar liefde  – Hoe je bij jezelf blijft in onrustige tijden

Video-Retraites door Daniëlle Hermeler

Weer een video-reeks met 7 sprekers over het onderwerp “op weg naar Liefde” waarbij ik mijn eigen samenvatting maak. Mijn notitie-vel klaar om aantekeningen te maken en aangeef wat ik erbij voel en ervaar.

5 Lea van der Eem

Dicht bij jezelf is je zelf leren kennen en voelen. Als je echt jezelf wilt leren kennen gaat dit via voelen om de diepere lagen. Je voelt je veel weidser dan wie je bent.

Wat voel je meer dan wie jezelf bent? Als je gevoelig bent voel je veel meer dan wie je bent. Wat ik voel hoeft perse niet bij mij te zijn. Je kunt andere dingen voelen die niet bij je hoort. Als zuiverdere gaat voelen, hoe meer je jezelf bent. Is een weten en voelen wat wel of niet bij je hoort. Is het niet zuiver, kan deze wrijving geven.

Als van alles gebeurt, hoe kom je dan terug bij jezelf? Leren hoe je je energie gaat beheren. Goed zorgen voor je energie en dit voelen is erg waardevol. Waardevol voor mezelf en de aarde. Het is de essentie van je ware zelf vinden. Je kunt alleen bij je ware zelf komen door dit echt te willen en dan ga je manieren vinden en creëren.

Dingen die mij geen vervulling geven, zoals contacten, activiteiten en alles waarbij ik voel dat het niet dichter bij mezelf brengt, loslaten. Tijd met mezelf doorbrengen, op mijn manier naar binnen kijken en niet volgens bepaalde richtlijnen.

Focus niet naar buiten maar naar de buik. Bij alles wat je doet, aanwezig zijn in de buik en je voeten goed op de grond (aarden). Je lichaam is je instrument, daar hoor je aanwezig te zijn. Let op waar je energie is en de signalen die het afgeeft.

Wanneer alle onechte dingen van je afkuilt of afpelt, kom je steeds dichter bij liefde en die liefde is je essentie.

Je krijgt geen antwoorden als je er niet bent. Die krijg je wel als je er bent, door vragen te stellen. Er komt dan ook helderheid. De antwoorden zijn er eigenlijk al.

De ingang naar meer zijn en dichter bij jezelf te komen is je ademhaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *