Spiritueel meesterschap

Op weg naar liefde  – Hoe je bij jezelf blijft in onrustige tijden

Video-Retraites door Daniëlle Hermeler

Weer een video-reeks met 7 sprekers over het onderwerp “op weg naar Liefde” waarbij ik mijn eigen samenvatting maak. Mijn notitie-vel klaar om aantekeningen te maken en aangeef wat ik erbij voel en ervaar.

6 Annelies Hoornik

Eén van de kern is als je dicht bij jezelf bent dat je in de flow bent. Als je voor angst kiest dan is de flow snel over. Alles waar je voor kiest is liefde of angst. Het brengt je dichter bij jezelf of verder weg.

Hoe kun je de weg terug vinden naar jezelf wanneer er onrust komt? Wanneer je stress ervaart realiseer je vaak drukte om je heen en je hobbelt gewoon door. Wat je kunt doen is letterlijk stoppen met wat je aan het doen bent. Ga ergens rustig zitten en bedenk waar je mee bezig bent. Waarom ben ik niet op mijn stukje waar ik happy bij voel?

Door te pauzeren is het zelfs mogelijk om binnen 1 minuut weer terug te zijn, door te evalueren. Het is een afstemmen op het juiste kanaal. Het vraagt om je eigen verantwoordelijkheid en de authenticiteit om bij jezelf te zijn.

En wat als het niet gaat? Alles wat heel soepel ging, gaat dan heel moeizaam alsof je door dikke stroop loopt. Gaat dit langer duren, kan je ziek worden. Je wordt terug geworpen waarin je niets meer kan en wordt je erop aangewezen om er over na te denken. Je ziel of de engelen geven je genoeg hints en negeer je die, zie je dit terug in lichamelijke ongemakken.

Wie is die je in mij? Als ik dicht bij mezelf blijf, dan blijf ik als mens dicht bij mijn ziel. Een ziel met doelen.

We worden allemaal begeleidt door engelen, ook als je er niet in geloofd. Zie het als een zwaartekracht, je hoeft er niet in te geloven maar het is wel van toepassing.

Wat zou de eerste stap zijn voor mensen die graag met engelen willen werken maar niet weten hoe ze moeten beginnen? Als je er voor open staat begin je met de parkeer-engel en vraag om een vrije parkeer plek.

Stel concrete vragen, geen mededelingen als je antwoorden wilt. Mededelingen mag zeker ook want ze zijn wel goed om op te luchten, maar bij concrete vragen kunnen engelen iets doen. Dus goede en duidelijke vragen stellen. Helpt het niet, dan zijn de vragen niet goed gesteld.

Iedereen heeft minstens twee beschermengelen, en dan zijn er aartsengelen, afhankelijk waar je mee bezig bent. Je hoeft er niet in te geloven, ze zijn er, links en rechts, ze staan je altijd bij.

Is het egoïstisch om voor jezelf te kiezen? Door voor jezelf te kiezen, hoef je anderen daardoor niet te benadelen en is niet egoïstisch.

Een paar boodschappen van de engelen:

Blijf denken aan keuze in liefde en angst. Het groeien in spiritueel meesterschap, door te weten wat goed voor je voelt en stel veel vragen aan de engelen.

Bij slecht slapen vraag je de engel of hij je wilt omhelzen en zijn blauwe cape om je heen wilt slaan. Vraag of hij je wilt helpen om in slaap te laten vallen en voor de nacht de juiste temperatuur te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *