Zielsmissies

Danielle Hermeler gaf interviews af via video’s,  een retraite met 7 inspirerende mensen op spiritueel gebied en met de vraag wat magie van ascensie voor hen betekent.

Hier geef ik mijn korte bevindingen in mijn eigen woorden  en gedachten over die video’s en wat voor boodschappen en inspiratie ik er voor mezelf uithaalde.

5 Edith Hagenaar

Voor haar is ascensie ‘het leven’ , een ieder op zijn eigen niveau. De macht over jezelf en het manifesteren. Een heel traject, welke oneindig is en verder gaat dan verlichting, ook voor en na het leven.  Een breed concept, want ook moordenaars en bankrovers horen erbij,  ook zij zoeken naar verlichting of willen er beter van worden.

Het opgaan in de bron is niet, want wij zijn de bron, er is geen afscheiding maar een oneindig doorgaan. Zelfs een misdadiger is een bron om het mee te willen maken. In zijn geheel zijn wij allemaal onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Iedereen is op zoek naar heelheid en verbinding en daarvoor kies je voor bepaalde ervaringen.  In iemands leven kunnen we invoelen, omdat wij dat ook zijn.  Van de bron kun je niet afsnijden, het kan alleen dat gevoel  geven maar dit is niet zo.  Ik vergelijk de bron wel eens met water.  Het is er, komt ergens vandaan maar het gaat ook ergens naar toe. Stilstaand water is er niet, al lijkt het zo kalm. Het zit vol leven, geeft heling  en verlichting, maar kan ook ontzettend verwoestend zijn.  Het lost op en verschijnt ergens anders in verschillende vormen.  Een proces in zijn continuïteit!

De bron wil dingen meemaken, ervaren, zowel positief als negatief, hierdoor ontstaat groei.  Een mooi voorbeeld geeft ze over de huidige Amerikaanse president Trump en de aankomende Joe Biden.  Zoals Edith heb ook ik geboeid het verkiezingsproces gevolgd en bekijkend vanuit mezelf van wat bezield dit hele wereldgebeuren tot  een ieder voor zich persoonlijk.  Het willen doorgronden waarom iemand keuzes maakt die niet tot jouw keuzes hoort.  Edith zegt, zonder Trump bleven de keiharde problemen in Amerika  onder het veilige dekentje. Nu worden ze uitvergroot en kan het sneller opgelost worden.  Zo heeft iedereen zijn eigen Judas, niet verkeerd, niet veroordelend, ze maken de weg vrij en veranderen ten goede aan het geheel.

Je moet weten waar je staat, bij je eigen en in de wereld. Iedereen is een deel van de wereld. Er zijn afspraken gemaakt voor het leven: jij doet mij iets aan zodat ik een trapje hoger kan komen in de ascensie.  De ander die jij schuldig maakt, is niet schuldig.

Er zijn twee verschillende missies die met elkaar synchroon lopen. De individuele missie die wij in een groter geheel brengen en onze eigen zielsmissie wat het pad van ascensie is. Beiden ondersteunen zij elkaar.

We kunnen verschillende levens in bitterheid doorbrengen, maar in het volgende kunnen we het snappen en een beter leven leiden.  Die oneindigheid is er,  ‘alles’ is voor mijn groei, ook pijn hoort erbij en voel die pijn. Wanneer we bijvoorbeeld zijn verraden, willen we naar een plek waar we stabiel zijn.  Dus weet waar je ben en creëer die plek van stabiliteit in liefde, wat er ook gebeurd.

De weg van ascensie is liefhebben . Kijk eens op afstand naar jezelf en heb je eigen pad lief!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *