Kerst bij de kids

Iedereen de dagen goed doorgekomen? Ik wel en het was erg gezellig met het gourmetten. Geen chic gedekte tafel, heel gewoon en zoals vaak, flessen en potjes sauzen en salades, pleur maar op tafel en iedereen pakt maar wat ie nodig heeft. Alleen de kleinste hebben wat hulp nodig en de baby heeft haar flesje. Een geluk dat we nog konden gourmetten want het elektrische contactsnoer ontbrak en was zoek. Dochterlief woont dicht in de buurt bij mij en heeft ze mijn eigen gourmet-garnituur dan maar opgehaald.

Alhoewel ik een dieet-cyclus volg, had ik zoiets van, niet nu met deze dagen. Ik nam van alles wat, maar merkte dat ik vlugger verzadigd was dan normaal. Het schijnt dat de maag zich daarnaar aanpast. Lekkere warme chocomel met slagroom, oh dat had ik allang niet meer gehad. Miro mijn kleinzoon vroeg of ik dit wilde. Jazeker, voor vandaag mag het. Ik dacht dat mijn dochter daarmee bezig was, maar het was een trucje zodat hijzelf ook chocomelk kon krijgen. Ja, slim bedacht.

Volgende dag weer zo eentje met overvloed. Met mijn vriendin zouden we een Indische rijsttafel bestellen maar we hoefde niks meer te bestellen. Haar oudste dochter had namelijk hetzelfde idee en daarvan was van de vorige dag meer dan genoeg over.  Teveel voor ons tweetjes, waarvan het de volgende dag op moest. We hebben er heerlijk van gesmuld, maar wat met de restanten. Mijn kinderen moesten dit niet, die van mijn vriendin ook niet, zijn er nog twee liefhebbers over en dat zijn mijn honden. Ook de katten een heel klein beetje, echter die zijn wat kieskeuriger en willen alleen saus en vlees, als het in hun smaak valt.

Voor honden is niet goed, eigenlijk vaak te zout, ook niet goed voor ons, en ach voor een keer, hebben ze ook een beetje Kerst. Het zijn alleseters en doe dit altijd  af en toe als ik teveel heb. Vroeger aten honden alles mee met wat de pot schafte, aardappelen, groente, vlees, pasta en minder echt hondenvoer. We wisten niet beter en het was gewoon gemakkelijk en goedkoper, normaal voor arbeidersgezinnen.

De dagen ben ik dus goed doorgekomen, nou op naar het nieuwe jaar. Moet nog een prognose opmaken en ben er al mee bezig. Die van vorig jaar kan ik zeggen dat dit redelijk is uitgekomen. Het had een zachter kantje en voor volgend jaar, denk dat dit toch anders gaat uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *